Lianne Görtz
Lianne Görtz Love & Seks 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Ware liefde vinden? Als je dit doet, dan komt hij vanzelf naar je toe

Als je al lange tijd alleen wakker wordt, geen romantisch cadeau krijgt op Valentijnsdag en niet overladen wordt door lieve berichtjes van een lover, kun je soms nóg meer hunkeren naar een man naast je zijde. Maar in plaats van harder te zoeken, kun je beter dit doen. Je ware liefde vinden is niet iets dat je kan plannen. Het is iets dat je zomaar overkomt. Maar voordat je iemand anders lief kunt hebben, is het zaak om jezelf lief te hebben.

Zo ga je ware liefde vinden

Om liefde te vinden, hoef je echt niet tegen iedereen aardig te doen of jezelf iedere dag zo geweldig te vinden. Iedereen voelt zich wel eens slecht en dat is helemaal oké.

Maar er zijn bepaalde gevoelens die het vinden van liefde bemoeilijken. Het gaat om haat, twijfel en angst die leiden tot cynisme, oppervlakkigheid en onverschilligheid. Dat zijn de drie dingen die er samen voor zorgen dat je het niet meer durft om je aan een leuke man te binden.

Maar hoe kom je van die gevoelens af dan? De gevoelens vormen zich vaak omdat je over iets niet tevreden bent. Misschien zit je nog in over je ex of haat je jezelf voor iets wat je vorige week gedaan hebt. Om dat los te laten kun je mediteren of je kunt in het vervolg gaan leven zoals jij dat wil.

Eerst je echte zelf vinden

Als je ergens werkt waar je het niet naar je zin hebt, stop er dan mee. Wil je je haar eigenlijk heel graag weer blond verven, maak dan een afspraak bij de kapper. Wil je meer gaan sporten, ga het dan ook doen. Maak plannen en ga ze realiseren. Zo zorg je ervoor dat je niet zo leuke dingen van vroeger snel vergeet en dat er geen nieuwe niet leuke dingen bij komen.

Dat betekent niet dat je je geen enkele dag meer down mag voelen. Het betekent dat je dichter bij de echte jou komt en dat je jezelf beter leert kennen. Je gaat je leven veel leuker vinden en daardoor ga je je ook veel beter voelen.

Twijfel, haat en angst ruil je automatisch in voor liefde, oprechtheid en dankbaarheid. Je hart straalt het uit naar je omgeving en mensen gaan dat zien. Al helemaal die ene leuke man. Zeker dat hij meteen zijn slag slaat. Let maar op.