Emma Toussain
Emma Toussain Food 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden dat Daim chocola niet meer bij Ikea te krijgen is (ff huilen)

Het is bijna standaard: ga je naar Ikea? Dan haal je na het shoppen een hotdog. Oh én natuurlijk neem je nog een zak Zweedse gehaktballetjes mee en wat Daim-chocolade. Want hoe lekker zijn die? Helaas zijn de chocolaatjes al een tijdje niet meer verkrijgbaar bij de Zweedse meubelgigant en daar zijn wij toch een beetje verdrietig om.

Waarom is dat eigenlijk?

Daim en Ikea geen vrienden meer?

Eerder gingen er geruchten rond dat het te maken zou hebben met het feit dat Mondelez, het bedrijf wat Daim produceert, nog actief is in Rusland. Als een soort boycot-actie, dus. Met name in Zweden weren steeds meer bedrijven, organisaties en zelfs overheidsinstanties producten van bedrijf Mondelez. Maar, deze beslissing van Ikea zou te maken hebben met de langetermijnambitie om zoveel mogelijk eigenmerkproducten in het assortiment te voeren, zo is te lezen op de website van retaildetail.

Ook heeft Ikea een reactie gegeven op deze vraag waarom de chocolaatjes weg zijn: “Sinds enkele jaren richten we ons op zoetwaren met Ikea-label en hebben we onze eigen chocolade- en snoepproducten verder ontwikkeld”, zegt Hennius. Ook in het buitenland verdwijnt dus alle snoepgoed van andere leveranciers, zoals Mondelez, gefaseerd uit de rekken, vertelt Jurriaan Zuiderhoek, woordvoerder van Ikea in Nederland.

Waar haal Daim dan wel nu?

Dat is duidelijk. Geen Daim meer bij Ikea. Maar eeeehm – waar haal je die goddelijke chocolaatjes dan nog wel? Vaak liggen ze wel nog bij ander soort winkels, zoals de Action of Xenos. Dus mocht je ze (net zoals wij) eigenlijk wel missen moet je daar gewoon even binnenlopen. Je betaalt wel wat voor een zak (zo’n 7 euro) maar er zitten er wel heel veel in. Dus opzich niks aan ‘t handje en bij Ikea haal je gewoon weer andere lekkernijen, want daar zijn ze wel goed in. Die Daim-taarten liggen wel nog in de koeling, dus die kan je wel nog meenemen.

Verhulstjes geven gouden tip voor makkelijk broodje: reep chocola in stokbrood