Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

4 situaties die je sowieso herkent als je ongesteld bent of moet worden

Ja, we hebben het over die tijd van de maand – ongesteldheid. Elke vrouw snapt ‘t, dat is geen pretje. Voor de één is het vervelender dan de ander maar het blijft allemaal shit. Déze situaties herken jij, als eigenaar van een baarmoeder, sowieso.

Tikkie instabiel

Of je nu in de supermarkt staat, een romantische film kijkt, of gewoon je Instagram-feed doorloopt, die stemmingswisselingen lijken altijd op de loer te liggen. Van lachen om een meme naar tranen bij een reclame over schattige dieren – het lijkt wel alsof onze emoties een feestje vieren zonder uitnodiging. Tijdens je ongesteldheid ben je vaak wat instabiel, maar die dagen vóórdat het feestje begint.. die zijn mogelijk nog erger. Er is niks aan de hand maar er hangt wel een donkere wolk boven je hoofd. Alles is shit, maar waarom? Twee dagen later weet je ‘t weer: het is de tijd van de maand. Gotta love being a woman.

Comfortfood is je beste vriend

Wanneer de krampen beginnen, verandert onze eetlust in een soort monster: van chocolade tot pizza, en van ijs tot chips – we hebben een lijst voor comfortfood die langer is dan onze Netflix-kijklijst. En laten we eerlijk zijn, als het helpt de buikpijn te verminderen, wie zijn wij dan om het te weerstaan? Het helpt in elk geval met je mood, want wie houdt er nou niet van lekker eten?

De handtasvoorraad

Wanneer je onderweg bent, is je handtas als een magische schatkist. In die schijnbaar normale tas zit een complete apotheek, van maandverband tot pijnstillers en misschien zelfs een mini-chocoladereep voor noodgevallen. Een soort DIY-overlevingskit. En vaak zwerft er ook  nog een losse tampon in rond voor noodgevallen, of voor als iemand tijdens ‘t uitgaan opeens een noodgevalletje heeft.

Dat sh*tty moment van de verrassingsdoorbraak

Niets is zo ongemakkelijk als het moment waarop je je realiseert dat je ongesteldheid wat sneller gekomen is dan je dacht. Helemaal als je nou toevallig in de sportschool staat of op kantoor bent en je niks mee hebt.. gelukkig zijn er altijd wel vrouwen aan wie je iets kunt vragen. Maar lichamelijk ongemak, dat zal altijd blijven. Bah.

Lana (19): ‘Ik krijg wekelijks geld van mijn gescheiden ouders, maar dat weten ze niet van elkaar’