Redactie
Redactie Confession 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Lana (19): ‘Ik krijg wekelijks geld van mijn gescheiden ouders, maar dat weten ze niet van elkaar’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt de 19-jarige Lana over haar situatie.

Gescheiden ouders

“Toen ik twaalf jaar oud was, brachten mijn ouders het nieuws dat ze gingen scheiden. Ik vond het natuurlijk niet leuk, maar ik was alle ruzie ook zat. Dus ik zag ook de mogelijkheden: twee rustige huizen met rustige ouders. Ik vond het eigenlijk altijd wel leuk, want ik had zo altijd twee dingen te vieren. Twee verjaardagen, twee keer kerst, twee keer slagen van de middelbare school.. Mijn vader heeft nu een nieuwe vriendin en ik vind haar ook heel erg aardig. Helemaal niks te klagen.

Maar wat ik nog het beste vind.. ze geven me allebei geld om de week door te komen. Ik studeer nu een jaartje en ze vinden het lastig hoe duur het leven momenteel is. Ik woon op kamers en ik werk op zaterdag, maar dat is lang niet genoeg om comfortabel rond te komen. Ik weet dat elke student hier last van heeft, maar mijn ouders kunnen het betalen om me een beetje te helpen. Ik krijg van mijn moeder wekelijks 100 euro en van mijn vader 150. Dit mag uitgeven aan lunches op school, nieuwe kleding voor feestjes en aan uitgaan. Alles zodat mijn leven makkelijker wordt.

Ik moet mijn huur van mijn eigen salaris betalen, maar de rest krijg ik dus eigenlijk van hen. Ze weten allebei niet van elkaar dat ze dit doen, maar is het fout dat ik niks zeg? Ze doen het graag, dus wat mij betreft houd ik het gewoon zo. Het mooiste van alles is, dat ik nergens om gevraagd heb. Ze kwamen er zelf mee.”

Fieke (22): ‘Ik heb nog nooit gezoend, maar daar lieg ik over’