Redactie
Redactie Confession 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Fieke (22): ‘Ik heb nog nooit gezoend, maar daar lieg ik over’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confession’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Fieke over haar situatie.

Onervaren en onzeker

“Ik weet niet hoe anderen dat doen, hoor.. dat toenadering zoeken tijdens het uitgaan. Daten, mensen leren kennen. Ik vind het allemaal super spannend en als ik dan een keer op een date ga dan klap ik volledig dicht. Ik heb dan ook nog nooit gezoend, maar dat durf ik niet aan mensen te vertellen. Eerst maakte het me nog niet zo veel uit, maar inmiddels is het raar. Ik ben 22 jaar oud en ik heb me er nooit toe durven zetten.”

Liegen

“Twee jaar geleden loog ik voor het eerst, toen een vriendin aan mij vroeg of het nou eindelijk eens gebeurd was. Ik wilde dat al die vragen zouden stoppen, dus toen heb bedacht dat ik zou zeggen dat het wel gebeurd is. Niemand valt me er meer over lastig, maar ik durf nog steeds niet op jongens af te stappen.”

Inmiddels heb ik echt een soort fobie ontwikkeld, omdat ik het in mijn hoofd waarschijnlijk groter maak dan het is. Wat als ik het niet kan? Wat als ik helemaal afga? Wat als de ander helemaal afknapt? Ik ben een echte people pleaser dus ik maak me dan eerder zorgen om een ander, in plaats van of ik het zelf wel fijn vindt. Ik weet dat ik hier doorheen moet, maar ik ben wel benieuwd of andere mensen hier ook last van hebben. En wat die dan doen, want ik weet het zelf niet meer. Ik hoop dat ik over een aantal weken gewoon gezoend heb dan is dat klaar.”

Elisa (19): ‘Ik betaalde mijn vakantie met mijn creditcard, maar kan het niet afbetalen’