Emma Toussain
Emma Toussain Confession 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Elisa (19): ‘Ik betaalde mijn vakantie met mijn creditcard, maar kan het niet afbetalen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confession’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Elisa (19) over haar situatie.

Ik kan niet met mijn creditcard omgaan

“Ik heb nu sinds een jaar een studentencreditcard. Hiermee betaal ik af en toe wat dingen, maar afgelopen winter besloot ik om een zonnig oord op te zoeken. Omdat ik nog studeer heb ik niet heel veel geld over en ik dacht dat ik mijn creditcard hier wel voor kon gebruiken. Ik boekte een tripje naar Spanje, wat me zo’n 400 euro kostte. Daar heb ik natuurlijk ook nog gegeten en gedronken, wat ook nog zo’n 500 euro was. Bij thuiskomst voelde ik me helemaal herboren, want de zon had me goed gedaan. Het was dan wel geen 25 graden, maar met 18 was het al een stuk beter dan hier in Nederland.”

“Omdat ik nog nooit zo veel geld had ‘geleend’ van mijn creditcard wist ik eigenlijk ook niet zo goed hoe ik dit af moest betalen. Ik dacht je krijgt uiteindelijk een soort factuur en die kan je vast wel in delen betalen, zoals mijn zorgkosten. Maar het blijkt dat dit in zijn geheel van mijn rekening afgehaald gaat worden, maar dat heb ik helemaal niet.. ik probeer nu extra diensten te draaien in de horeca zodat het niet zo heel erg fout gaat maar ik krijg er wel stress van. Hoe kan het dat je hier geen goede voorlichting over krijgt?! Ik lig er wakker van..”

Waarom horen we dit nú pas? Dankzij deze hack blijven gold plated sieraden ook echt goud