Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 13 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Als je dit voelt, dan weet je dat je de juiste persoon gevonden hebt

Sommige mensen lijken ontzettend snel verliefd te kunnen worden. Als ze net een relatie beëindigd hebben, dan staat de volgende alweer voor de deur. Anderen lijken de vlinders niet zo snel te voelen. Hoe snel of langzaam het ook gaat, het is belangrijk dat je goed luistert naar je gevoel. Want het laat je meteen weten als je raak geschoten hebt. Als je niet schiet, dan kun je ook niet scoren. Misschien lukt het je pas na drie schoten, misschien pas na zes. Maar hoe weet je nou of je de juiste vent aan de haak hebt geslagen?

Als je deze punten bij langs gaat, dan weet je of je iemand écht leuk vindt of dat de relatie bijvoorbeeld uitsluitend draait om aantrekkingskracht.

Wie zet je op de eerste plek?

Als je eens goed naar bovenstaande vraag kijkt, welke naam zou jij dan antwoorden? Eerlijk? Als zijn naam als eerste door je hoofd schoot, dan heeft team verliefdheid al tien punten.

Mensen die vlinders van verliefdheid hebben, denken altijd als eerste aan de ander en willen er ook alles aan doen om de ander gelukkig te maken. Je voelt jezelf ook meteen een stuk fijner als je weet dat hij blij is.

Je maakt je geen zorgen als hij niet bij je is

Elkaar vertrouwen is ontzettend belangrijk in een relatie. Hoe voel jij je als hij niet bij je is?

Natuurlijk heb je hem het liefst bij je. Maar als je je rustig voelt als hij weg is, dan is dat een goed teken. Je hebt niet constant de drang om hem te controleren of om je druk te maken over wat hij wel niet uitspookt. En dat is weer tien punten voor de liefde.

Je voelt je energiek en blij

Echte liefde geeft je energie en maakte je blij. Natuurlijk is dit gevoel sterker als je relatie nèt gaande is. Maar bij echte tortelduifjes is dit gevoel ook na een paar maanden en jaren nog merkbaar.

Tijd voor elkaar vrijmaken voelt niet geforceerd

Elkaar weer zien is iets waar je naar uit kijkt en waar je graag tijd voor vrij maakt. Als je verliefd bent tenminste. Het zou niet goed zijn als je elkaar met ontzettend veel moeite één keer in de week ziet. Als het niet anders kan, oké. Maar als je met de juiste persoon bent dan voelt het niet alsof je tijd voor elkaar moet vrijmaken om de relatie te laten werken.

Je voelt je niet beknelt, maar juist vrij

In een goede relatie laten jullie elkaar vrij in bepaalde dingen en dat is alleen maar goed. Het voelt niet alsof je bepaalde dingen die je leuk vindt niet meer kan doen. Jullie hebben je eigen leven maar ook een leven samen. En dat maakt het juist alleen maar leuker als jullie weer bij elkaar zijn.

Natuurlijk kunnen we niet helemaal beoordelen hoe jij je bij iemand voelt. Maar als je je herkent in bovenstaande dingen, dan laat die persoon alsjeblieft niet meer gaan. Jullie zijn voor elkaar gemaakt. Herken je je er eigenlijk helemaal niet in? Dan is het misschien een idee om de jacht op the one opnieuw te openen. Op naar de vlinders.

Lees dit ook eens: Als je dit beroep hebt, heb je de grootste kans om je grote liefde te vinden