Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit betekent het als je droomt dat je zwanger bent en je hoeft je geen zorgen te maken

Een droom die je ‘s nachts hebt, kan je overdag behoorlijk bezig houden. Dat is bijvoorbeeld het geval als die ene leuke barman ineens in je droom verschijnt of als je je benen ineens breekt. Of heb je wel eens gedroomd dat je zwanger bent? Misschien maakte je je ‘s morgens een beetje ongerust, maar dat is zeker niet nodig. De kinderkamer is al ingericht, je kunt niet meer intensief sporten en je let op alles wat je eet. Je bent hoogzwanger en lijkt ontzettend gelukkig te zijn. Maar dan schrik je wakker en je kijkt vrijwel meteen naar je buik. Daar leeft zéker geen baby van een paar maanden oud. Opgelucht begin je aan je dag; het was maar een droom.

Wat betekent het als je droomt dat je zwanger bent?

Maar later op de dag begin je er steeds vaker over na te denken. Je vraagt je af waarom je erover droomt en begint te denken dat je ergens misschien wel toe bent aan een baby. Terwijl je daar misschien nog niet eens klaar voor bent, denk je. Maar die droom wil je iets heel anders zeggen dan dat je binnenkort beschuit met muisjes zit te smeren.

Ten eerste is het niet raar als je droomt dat je zwanger bent. Bijna iedere vrouw heeft dat wel eens gehad en bijna iedereen vraagt zich af wat het toch wil zeggen. Het antwoord is dat de betekenis van die droom altijd gekoppeld kan worden aan creativiteit

Creativiteit speelt een grote rol

De meest voorkomende betekenis is dat je bruist van creatieve ideeën. Je hebt zoveel nieuwe dingen die je graag wilt testen en je staat open voor nieuwe ervaringen. Bovendien zou hoe ver je in je zwangerschap bent (in je droom) symbool staan voor hoe dichtbij je bent om die dingen te realiseren.

Dat komt er eigenlijk op neer dat als je pas twee maanden zwanger bent in je droom, dat je misschien wel nieuwe ideeën hebt maar dat je er verder nog niks mee doet. Als je op het punt staat om te bevallen, wil dat zeggen dat je de plannen al flink aan het realiseren bent.

Maar ook als je bijvoorbeeld heel graag in een film zou willen spelen, maar uiteindelijk Biomedische Wetenschappen hebt gestudeerd, kan die droom terugkomen. Het kan zijn dat die droom maar terug blijft komen, totdat je die grote wens in vervulling laat gaan.

Persoonlijke ontwikkeling

Overigens kan die creativiteit niet alleen terugslaan op de dingen die je doet, of nog wil doen, maar ook op je persoonlijkheid. Jij als persoon verandert en ontwikkelt jezelf ook continue. Als je droomt dat je zwanger bent, kan het daarom ook betekenen dat jij als persoon je aan het ontwikkelen bent.

In feite hoef je je dus geen zorgen te maken als je droomt dat je zwanger bent. Het enige wat je je af kan vragen, is waar je de laatste tijd zo mee bezig bent. Wat wil ik nog graag doen? Dan wordt het misschien tijd om die wens in vervulling te laten gaan.

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen: Droom je vaak over hetzelfde? Dit is wat het betekent en hoe je het kunt oplossen