Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 6 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

De reden waarom het zo moeilijk is iemand los te laten die slecht voor je is

Je weet dat hij niet goed voor je is. Dat hij je slecht laat voelen in plaats van gelukkig. Maar hem los laten, dat is een ander verhaal. Waarom lukt je dat maar telkens niet?
Je checkt wanneer hij voor het laatst online was op Whatsapp. Je blijft naar het groene bolletje staren als hij op Facebook zit. Het zijn tekenen dat je hem nog niet los kunt laten. Je wilt het wel, rationeel weet je dat het beter is, maar je emoties werken niet mee.

Waar je eerst nog zo in extase was, voel je je nu zo down als je je in tijden niet hebt gevoeld. Het liefst zou je je dagen willen verstoppen onder je deken.

Je hoopt nog steeds

Je wilt hem laten gaan. Maar terwijl je de video in je hoofd afspeelt van toen jullie elkaar voor het laatst zagen, haal je toch weer hoop uit de positieve dingen die hij zei. Hij sprak over de toekomst. Over de volgende keer. Over dat hij je wel eens zou laten zien hoe goed hij kan koken. En hij was flirterig, raakte zogenaamd onopvallend je hand aan. Maakte seksuele toespelingen. Dat hij liever bij hem thuis had afgesproken in plaats van in een café. En dat jullie de volgende weer wel een ritje kunnen maken in zijn auto. Een auto met heel veel ruimte.

Je wilt hem laten gaan, maar het lukt niet. Omdat je nog steeds hoopt. Omdat je je af blijft vragen wat er mis is gegaan.

Je hebt fijne herinneringen

Je wilt hem loslaten, maar je blijft maar denken aan de goede tijden die jullie samen hebben beleefd. We houden niet alleen op een bepaald moment van iemand, we houden van hoe iemand ons over een langere periode heeft laten voelen. Liefde heeft herinneringen. Liefde is een verzameling van fijne en minder fijne ervaringen en emoties. Je houdt vast aan wat het ooit was of wat het had kunnen zijn.

Het is dan ook niet gek dat je erover nadenkt hoe verschrikkelijk het zal zijn als hij uit je leven verdwijnt. De pijn die je voelt herinnert je aan de liefde die je hebt voor hem. Juist omdat het zo’n pijn doet, weet je dat je om hem geeft. Anders zou je niets voelen, zou het je koud laten als je van hem losgerukt zou zijn.

Natuurlijk, geen enkele liefde is perfect. Maar als je aan hem denkt en je voelt alleen nog droefenis, pijn, angst en misschien wel woede, dan is het tijd om hem écht los te laten. Laat hem los en stop met je tijd te verspillen aan iemand die je pijn doet en ga voor iemand die je hart laat smelten en je vertrouwen in de liefde terug kan geven.

LEES OOK: Als je voor mannen altijd het in-between meisje bent