Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 13 okt 2022
Leestijd: 5 minuten

De ultieme ADE-guide: deze feestjes wil je niet missen volgende week

Volgende week woensdag is het zover: dan start Amsterdam Dance Event. Dit jaar dansen we net zo lang totdat de nacht verandert in de ochtend. Omdat we kunnen feesten zonder rem (en beperkingen) is het programma van ADE grootser en uitgebreider dan ooit. Vind jij het lastig om een planning te maken? Wij zetten de beste feestjes per dag op een rijtje.

Ga naar één of meerdere van deze events en haal het optimale uit jouw ADE. Voor sommige van deze nachtelijke parels zijn de tickets al uitverkocht. Maar hé, TicketSwap is je beste vriend.

De muziek jouw kapsel laten bepalen? Desperados opent The Cut Club tijdens ADE

Woensdag 19 oktober

Starten met een bang? Dat kan dit jaar. Veel events staan in de startblokken en kunnen niet wachten om deze legendarische week af te trappen. Een feestje pakken op woensdag is een dikke aanrader, want de sfeer is ongeëvenaard. Dit zijn onze favorieten op 19 oktober.

Awakenings Opening Night

Jaren op rij startte ik ADE bij Awakenings en dat kan ik iedereen aanraden. Dit jaar mogen dj’s als Nina Kraviz, Paula Temple, Cera Khin en Reinier Zonneveld ADE in de technotempel kickstarten. Dit belooft weer een fantastische avond te worden.

Tomorrowland Presents: Eric Prydz HOLO

Iedereen die Eric Prydz kent, weet dat hij zijn publiek verrast met de meest bizarre hologrammen. Zijn show is meer dan alleen een feest, het is een unieke ervaring. De installaties die hij dit jaar meeneemt beloven ook weer van een ander level te zijn. Het event duurt van 20:00 tot 23:45, dus perfect om mee te starten.

Donderdag 20 oktober

Mijn persoonlijke favorieten op donderdag.

Audio Obscura x Peggy Gou

Noem Audio Obscura en Peggy Gou in één zin en je weet dat dit een iconisch feest gaat zijn. Audio Obscura kennen we van de events op toffe, ongebruikelijke locaties. Dit jaar is dat RAW Factory: het pand van G-Star RAW langs de A10. En Peggy Gou draait, need I say more?

Shelter @The Loft

Een feestje overdag? Dan ben je in The Loft aan het juiste adres. Geniet van prachtig uitzicht over Amsterdam, terwijl je danst op muziek van dj’s Enrico Sangiuliano, KA:ST en Secret Cinema.

Yellow House Presents Pressure Traxx

Yellow House is de laatste tijd helemaal hot and happening, dus mocht je er nog niet geweest zijn, dan is dit een mooi moment om het te ontdekken. En je hoeft het hier geen ochtend te maken, maar je kan gewoon uit werk door. Het feestje duurt namelijk van 17:00 tot 03:00.

Vrijdag 21 oktober

Dit is het moment dat de ADE-agenda begint uit te puilen, want in het weekend zijn er zoveel toffe feesten. Dit is de selectie voor vrijdag.

Audio Obscura ADE with Dax J, Anetha

Of gewoon nog een keer naar de RAW Factory? Want Audio Obscura komt vrijdag wederom met een geweldige line-up. Onder andere Dax J en Anetha (twee van mijn favoriete dj’s) staan achter de decks, samen met Ellen Alien, Hector Oaks, Blawan en meer.

Ratherlost x Lofi

De Lofi is altijd een goede keuze, ook tijdens ADE. Op vrijdag draait Stranger, Talismann, Stephanie Sykes en Planetary Assault Systems live.

Glitterbox

Het bekende Glitterbox-concept komt volgende week van Ibiza naar Amsterdam. Ben jij fan van discohouse? Dan is dit het perfecte feestje voor jou.

Awakenings x Charlotte de Witte presents KTNXT

Awakenings neemt niet alleen de Gashouder over tijdens ADE, maar ook de Ziggo Dome. Charlotte de Witte’s iconische KNTXT-avond is daardoor grootser dan ooit. Het perfecte feest om het weekend mee te beginnen, als je het mij vraagt.

Zaterdag 22 oktober

Zaterdag is de dag met verruit de meeste feestjes. Geen zin om de nacht door te halen? Er zijn ook leuke events die overdag plaatsvinden.

DGTL ADE: Day & Night 

DGTL neemt (zoals we van DGTL gewend zijn) de NSDSM-werf over. Dit keer niet buiten, maar binnen in de Warehouse. Het dagprogramma bestaat uit sets van onder andere Job Jobse, The Blessed Madonna en Seth Troxler. Waarna ‘s avonds dj’s als KI/KI, Paula Temple en Dax J het overnemen.

Baskèts & Dam Swindle present

Zin in een gezellige avond op een vette locatie? Baskets organiseert samen met Dam Swindle een discohouse feestje in de Koepelkerk, midden in het centrum van Amsterdam.

Milkshake Indoor Amsterdam

We kennen Milkshake natuurlijk als de extravagante safe space, die iedere zomer terugkeert in het Westerpark. Maar nu kan je tijdens ADE ook naar een feestje van Milkshake in AMAZE (aka wat eerder de Warehouse Elementenstraat was).

Circoloco x Loveland

Nog een concept dat van Ibiza naar Amsterdam komt voor ADE: Circoloco. Wie kent het niet? Ze slaan de handen ineen met Loveland voor een veelbelovend feest, met namen als FJAAK, Seth Troxler en Patrick Topping op de line-up.

Vault Sessions x Khidi

RADION (gevstigd in het voormalige ACTA Dental Center) pakt ook uit tijdens ADE en op zaterdag host Vault Sessions een event, samen met de Georgische club Khidi.

Awakenings LIVE: Carl Cox Invites Reinier Zonneveld & more

Legend Carl Cox neemt het zaterdag van Charlotte de Witte over in de Ziggo Dome. Tijdens dit feest wordt er alleen maar live gedraaid, door Reinier Zonneveld, Kink en natuurlijk Carl zelf. Oh yes, oh yes!

Zondag 23 oktober

De laatste dag van ADE is er eentje om goed te benutten.

Audio Obscura (Sunrise)

Een ochtendfeestje in The Loft mag niet ontbreken in jouw planning. Niemand minder dan Peggy Gou draait er op zondagochtend en dat is toch de perfecte start van de dag?

No Art: de Hollandsche Manege

Net als vorig jaar, kleurt de Hollandse Manege rood tijdens ADE. In de paardenbak, midden op de Overtoom, zullen de jongens van No Art weer een memorabel feest neerzetten. De perfecte afsluiter van de week.

Mary Go Wild invites: Voxnox & Dualism

In Club Atelier vind je in de namiddag het feest van Mary Go Wild. Dj’s als Secret Cinema, Answer Code Request.

Strangelove at Lofi

Op zondagmiddag zet Job Jobse, met zijn concept Strangelove, de Lofi op z’n kop. Hier wat beelden van vorig jaar. Al overgehaald?