Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 7 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Derry Girls seizoen 3 is begonnen met filmen en we vertellen je er alles over

We hebben goed en slecht nieuws. Het goede nieuws: de opnames voor het derde seizoen van Derry Girls zijn begonnen! Het slechte nieuws? Het is de laatste keer dat we de studenten van Our Lady Immaculate College kunnen volgen.

Derry Girls

Maar laten we ons focussen op het positieve nieuws. Sinds maart 2019 wachten we al op nieuws over een nieuw seizoen van de show. Dus toen Lisa McGee, de maker van de show, een foto van een filmklapper op Twitter plaatste om te laten weten dat de opnames in volle gang zijn, kwam er een lach op ons gezicht. Bij de tweet schreef Lisa: “We hebben samen een lange weg afgelegd. Laten we dit nog een laatste keer doen!!!”

Hoewel we zeker niet blij zijn met het einde van de serie, kunnen we niet wachten om het derde seizoen van Derry Girls te bingen. En we hebben altijd nog de Derry Girls-film om naar uit te kijken. Dit is alles wat we weten over het derde seizoen:

Wanneer komt Derry Girls seizoen 3 uit?

Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt door Netflix. We kunnen wel de eerste twee seizoenen van Derry Girls bekijken tot het nieuwe seizoen uitkomt.

Wat is de verhaallijn van seizoen 3?

De cast laat niks over het laatste seizoen weten. We weten niet wat we kunnen verwachten van onze favoriete meidenbende en James, de “Wee English Fella” (Dylan Llewellyn), in het nieuwe seizoen.

Lisa heeft wel eerder gezegd dat de show verplaatst wordt naar “tijd van vrede”. Uit haar eigen jeugdervaringen, voegt de maker van de show toe “dat was om allerlei redenen interessant omdat het zo anders was. En toen was er echte angst, denk ik, omdat we begonnen te beseffen wat er te verliezen was.”

Daarnaast praatte ze ook over een mogelijke romance-verhaallijn tussen James en Erin (Saoirse-Monica Jackson). Ze legde uit hoe ze “altijd dacht dat James haar leuk vond”, maar dat ze dat nog moet beseffen.

Wat heeft de cast gezegd over het derde seizoen?

Hoewel Nicola Coughlan, die Clare speelt, geen details heeft onthuld over de verhaallijn, heeft ze haar enthousiasme geuit door het beroemde academie-uniform weer aan te trekken. Aan Radio Times vertelde ze: “ik ben zo excited om terug te gaan!”

“Het is zo leuk om in dat gezelschap te zijn, omdat het zo specifiek is: vijf mensen die constant de bal naar elkaar slaan, als een dubbel-plus-één tenniswedstrijd waarbij de bal nooit valt. Ik heb het gemist om Clare te spelen.” Wij hebben Clare ook gemist, Nicola.

Siobhan McSweeney, die zuster Michael speelt, heeft gesproken over de vertraging bij het filmen als gevolg van de pandemie, eerder had ze het al over een “planningsnachtmerrie”.

Siobhan legde uit hoe Lisa geen “compromis wilde sluiten op het gebied van kwaliteit”, maar ze vertelde dat de cast “ongeduldig was om het voor elkaar te krijgen. We willen geen show geven die op enige wijze een beperkte versie is”, voegde ze eraan toe.

Lisa maakte via een verklaring bekend dat het altijd de bedoeling was om na drie seizoenen te stoppen:

“Het was altijd het plan om na drie seizoenen afscheid te nemen. Derry Girls is een coming of age-verhaal; vijf belachelijke tieners volgen terwijl ze langzaam… heel langzaam… volwassen beginnen te worden, terwijl om hen heen de plek die ze thuis noemen ook begint te veranderen en Noord-Ierland een nieuwe, meer hoopvolle fase ingaat – wat een klein, magisch tijdvenster was”, schreef McGee.

“Derry Girls is een liefdesbrief aan de plaats waar ik vandaan kom en de mensen die mij hebben gevormd. Het was een eer om het te schrijven en ik zal voor altijd trots zijn op alles wat het heeft bereikt. Ik wil de mensen van Derry en Noord-Ierland bedanken voor hun steun.”

Wij kunnen zeker niet wachten voor het laatste seizoen, maar zijn ook zeker een beetje verdrietig om de show te zien gaan…

Vriend van Maxime Meiland deelt ontzettend schattige foto met Vivé