Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 15 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze dingen herken je als je iets té kieskeurig bent met het uitzoeken van een partner

Als je aan je toekomstige partner denkt, weet jij precies wat je wél en wat je niet wilt. Dat is natuurlijk super goed om te weten, maar je kan hier soms een beetje in doorslaan. Je wilt hier niet van afwijken, dus een héle leuke jongen die niet aan jouw wensen voldoet, maakt al geen kans meer. Ook al is hij best cute. Nope, jij bent gewoon té kieskeurig als het gaat over jouw relaties.

Ooit zullen wij ons prins op het witte paard vinden!

Deze dingen herken je als je iets té kieskeurig bent met relaties

Er is natuurlijk niks mis met kieskeurig zijn als het gaat over je relaties. Je moet natuurlijk ook niet zomaar met iedereen in een relatie stappen. Toch zijn sommigen van ons (same here) iets té kieskeurig als het gaat over jouw toekomstige partner. Als jij dat ook hebt, dan herken je onderstaande punten sowieso.

1. Je verwacht een intense, onmiddelijke connectie

Het is natuurlijk super fijn als je meteen een héle goede klik met iemand hebt en je daarmee een relatie kan opbouwen. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat dit ook echt zo gebeurt. Zorg er in ieder geval voor dat er interesse is vanuit beide kanten en kijk of het vanuit daar meer kan worden.

2. Je beperkt jezelf tot mensen die dezelfde interesses hebben

Sta jij het liefste het hele weekend in de club? Dan wil jij dat jouw partner dat ook doet. Toch is het juist ook heel goed om dingen los van elkaar te doen en jullie eigen interesses te hebben. Op deze manier kunnen jullie elkaar juist mooi aanvullen!

3. Je vindt een eerste date een make-or-break

De eerste date vindt jij super belangrijk en dat is het natuurlijk ook, maar een eerste date zegt lang nog niet alles. Jullie vinden het waarschijnlijk allebei spannend, moeten elkaar nog beter leren kennen en daarom voelen jullie je nog niet helemaal op je gemak bij elkaar. En dat is ook helemaal logisch, maar verwacht dan ook niet dat dit wel zo moet zijn.

4. Je ziet een date meer als een interview

Als jij aan het daten bent, zie je de date meer als een interview. Jij wilt van alles over die persoon weten, want wat als die persoon niet aan jouw verwachtingen voldoet?! Onze tip: laat het los (en probeer niet zo kieskeurig te zijn, ook al is het moeilijk). Ga gewoon gezellig op date en maak er een leuke tijd van. Dan zie je vanzelf wel wat er van komt!

5. Je zoekt iemand die helemaal perfect is

We zoeken natuurlijk allemaal ons prins op het witte paard die voor ons door het vuur gaat. Stiekem weten we ook wel dat niemand perfect is. Er is altijd wel iets minder leuk of mooi, maar dat hebben we toch allemaal?!

6. Je wijst mensen af op kleine en eigenlijk onbelangrijke dingen

Jij hebt een heel wensenlijstje waar jouw toekomstige partner aan moet voldoen. Hij moet langer zijn dan jou, hij mag niet roken, hij moet bruin haar hebben en ga zo maar door. Let it gooo. Er gaat niemand zijn die aan al jouw wensen voldoet en daarnaast heb je er alleen jezelf mee als je te kieskeurig bent.

Een rebound-relatie: is het altijd gedoemd om te mislukken?!