Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 21 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Eerste date? Dit is hoe je ongemakkelijke stiltes kunt vermijden (thank us later)

Eerste dates kunnen ontzettend zenuwslopend zijn. Je hebt diegene misschien alleen nog maar gesproken via een dating-app, maar verder is deze persoon helemaal nieuw voor jou. Grote kans dat je dan ook te maken krijgt met ongemakkelijke stiltes. Je zit natuurlijk niet te wachten op zo’n genante date, maar met deze tips heb jij daar geen last meer van.

Goodbye, awkwardness!

Ongemakkelijke stiltes? Nee hoor!

We snappen het dat het super awkward is als je op een date bent en jullie beiden niks meer te vertellen hebben. Toch hoeft dit niet altijd een teken te zijn dat de date slecht verloopt. Hoewel het dus niet per sé een slecht teken hoeft te zijn, wil je deze momenten natuurlijk gewoon zoveel mogelijk voorkomen. Met onderstaande tips gaat dat zeker lukken.

1. Bereid alvast onderwerpen voor

Het klinkt misschien een beetje stom, maar deze tip kan jou echt uit de brand helpen. Bereid dus vast onderwerpen voor waar jullie het over kunnen hebben. Probeer wel om de hele persoonlijke onderwerpen nog even te bewaren voor een volgende date, zoals het hebben over vorige relaties. Daar is het nog iets te vroeg voor tijdens een eerste date. Je kan het hebben over reizen, hobby’s, familie, werk en ga zo maar door. Genoeg om over te praten dus!

2. Ontspan

Het is zenuwslopend zo’n eerste date, we know. Maar het is ook goed om gewoon even te ontspannen. Jullie maken allebei hetzelfde mee en hoogstwaarschijnlijk vindt de ander het ook spannend. Probeer dus gewoon om te ontspannen en ga het gesprek met elkaar aan. You got this!

3. Stel oprechte vragen

Als je in een ongemakkelijke stilte zit, kan je je date het beste vragen stellen over zijn passies, verlangens en wat hij zoekt in een relatie. Zo kom je steeds meer over hem of haar te weten en op deze manier kom je er ook snel achter of jullie eventueel bij elkaar passen (voor hoever je dat kan weten op een eerste date). Wat ook blijkt, is dat mensen het gevoel krijgen dat ze een betere tijd hebben gehad als ze veel vragen krijgen. Brand dus maar los met al die vragen, maar overdrijf niet, je date moet niet het gevoel krijgen alsof je een interview aan het afnemen bent.

4. Ga even naar het toilet

Stel jullie zitten in een super ongemakkelijk moment en jullie weten allebei even geen gespreksonderwerp meer..? Geen stress, ga gewoon even naar het toilet toe. Als je even weg loopt uit de situatie kan dit enorm helpen. Ga daarna terug naar je date en breng het gesprek weer op gang.

5. Heb het over gezamenlijke interesses

Jullie zijn niet voor niets geïnteresseerd in elkaar en hebben samen besloten om op een eerste date te gaan. Grote kans dus dat jullie sowieso een gezamenlijke interesse hebben, al is het maar een serie op Netflix. Als jullie hier beiden een passie voor hebben, hebben jullie in ieder geval weer minstens een half uur om over te praten.

Dit zijn 5 ideeën voor een eerste date zonder alcohol – want ook dat kan leuk zijn