Britta van Aggele
Britta van Aggele Kerstmis 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze kerstmarkten in Nederland wil jij dit jaar bezoeken (leuk voor in de kerstvakantie!)

Hoe snel is dit jaar voorbij gevlogen? Het is alweer december en dat betekent dat kerst steeds dichterbij begint te komen. Goed om dus na te gaan denken welke kerstmarkten jij dit jaar allemaal wilt bezoeken.

Wij zetten de leukste kerstmarkten in Nederland voor je op een rij.

Kerstmarkten 2023

Als jij fan bent van kerst dan is de kans groot dat je ook van kerstmarkten houdt. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer genoeg leuke kerstmarkten om te bezoeken, waarop jij lekker kunt rondslenteren, kan genieten van kerstmuziek en allemaal heerlijke kerstlekkernijen kunt nuttigen. Maar welke kerstmarkten zijn nou echt de moeite waard? Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

1. Maastricht

Het is voor veel mensen wel een flink stuk rijden, maar daardoor ben je wel gelijk even écht een dagje weg. En vergeet naast de kerstmarkt natuurlijk ook niet te genieten van deze prachtige oude stad zelf.

De markt staat er van 30 november tot en met 31 december 2023.

2. Valkenburg

In Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Daarnaast is deze kerstmarkt uitgeroepen tot mooiste kerstmarkt van Nederland én staat ie in de top tien van plekken in Europa die je moet bezoeken tijdens kerst.

De markt staat er van 17 november tot en met 30 december 2023.

3. Intratuin Duiven

Bij Intratuin Duiven vind je de grootste kerstshow van heel Europa. En na het rondwandelen door alle kerstspullen kan je hier ook genieten van een heerlijke high tea in kerstsfeer.

De markt staat er van 7 oktober 2023 tot en met 7 januari 2024.

4. Haarlem

Deze kerstmarkt is er maar kort, maar daardoor niet minder leuk. Hier zijn ruim 300 verschillende kramen te vinden in het centrum van de stad.

De markt staat er van 8 tot en met 10 december 2023.

5. Amsterdam

Dit jaar is er ook in Amsterdam weer een kerstmarkt te vinden. Op deze kerstmarkt komen meer dan 40 chalets vol kerstpulletjes te staan, midden op het Museumplein. Meer weten? Lees dan dit eerder geschreven artikel over de kerstmarkt in Amsterdam.

De markt staat er van 13 tot en met 26 december 2023.