Redactie
Redactie Food 27 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tip: maak een kerstsandwich met leftovers van je kerstdiner!

Kliekjes over van kerst je kerstdiner, maar geen idee wat je ermee moet doen? Dan moet je deze kerstsandwich proberen. Yes: die maak je dus met alle leftovers van je kerstdiner. Met dank aan onze collega’s van Culy.

Een goed gevuld broodje? Daar wordt iedereen blij van. Laat ‘m dan ook nog eens smaken als een compleet kerstdiner en je dag kan niet meer stuk. Da’s lekker eten enerzijds, voedselverspilling tegengaan anderzijds. Houden we van.

In deze kerstsandwich gaan dus alle kliekjes die we hebben verzameld tijdens de feestdagen. Gebraden kip, de kerstsalade, geroosterde groente en typische sausjes als cranberrysaus en zelfgemaakte jus. Maar ook de kaas van de borrel en overgebleven bacon van ‘t ontbijt. En natuurlijk wat je nog meer over hebt van jouw kerstdiner, zet ‘m vooral naar je eigen hand.

Kerstsandwich maken met leftovers van je kerstdiner

  1. Beleg een broodje met plakjes cheddar. Rooster beide sneetjes brood, zodat ze krokant worden en de kaas is gesmolten.
  2. Snijd ondertussen de geroosterde groente in plakjes en hak de sjalotten fijn.
  3. Verwarm de bacon en gebraden kip kort in de magnetron of in de pan, zodat ze warm zijn.
  4. Terwijl de ingrediënten van de kerstsandwich opwarmen kun je aan de slag met de knoflook-mayonaise. Meng de gepofte knoflook met mayonaise en een snuf zout en peper.
  5. Haal de geroosterde broodjes uit de rooster, het is tijd om de kerstsandwich te beleggen.
  6. Begin met wat sla van je kerstsalade. Leg daarbovenop de geroosterde groente en fijngehakte sjalotten. Doe vervolgens de plakjes gebraden kip er bovenop en druppel de jus eroverheen. Leg dan de bacon boven op de kip en maak af met wat cranberrycompote, zout en een paar flinke draaien zwarte peper.
  7. Besmeer het andere broodje met de knoflook-mayonaise en leg boven op de kerstsandwich.
  8. Snijd de kerstsandwich doormidden en serveer direct.
kerstsandwich
Bron:Culy

Nog meer recepten met leftovers: