Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 23 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Je hond krijgt toch wel een kerstcadeau? 5 ideetjes voor jouw trouwe viervoeter

Kerstmis draait niet alleen om de mensen in ons leven, maar ook om onze harige vriendjes die elke dag weer onvoorwaardelijke liefde bieden. Juist die, eigenlijk. Dus waarom zouden we onze trouwe viervoeters niet verrassen met cadeautjes onder de boom?

Wel doen hè.

Wat koop je voor je hond?

Sure, een hond weet niet dat het kerst is. Maar gevoelige beestjes zijn het wel en ook zij voelen dat het anders is dan normaal. Je mag ze wel verwennen met iets lekkers of een leuk stuk speelgoed. Of is er een nieuwe mand nodig? Mocht jij nog niks voor je hond hebben, hieronder een paar leuke ideetjes.

1. Een nieuwe knuffel

Honden zijn dol op knuffels, net als wij! Kies een grote, pluizige knuffel in de vorm van een bot om je pup gezelschap te houden tijdens het dutje na het kerstdiner. Wil je originele knuffels? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor dit broodje avocado of dit zakje Dogrito’s.

2. DIY Hondenkoekjes

Wat is een betere manier om liefde te tonen dan met zelfgemaakte lekkernijen? Verwen je hond met een doe-het-zelf hondenkoekjeskit, zodat jullie samen in de keuken kunnen bakken. Smakelijk voor hen, en vermakelijk voor jou!

3. Stijlvolle kersttrui

Laat je hond schitteren in stijl met een schattige kersttrui. Of het nu gaat om een traditioneel rood-wit ontwerp of iets meer glamoureus, je viervoeter zal zeker de ster van het kerstfeest zijn. Misschien leuker voor de #hoomans in de familie aangezien honden niet echt gemaakt zijn voor kleding, maar leuk is het wel.

4. Interactief speelgoed

Houd je hond bezig en actief met een interactief speelgoed waar traktaties in verstopt zitten. Het houdt niet alleen hun geest scherp, maar het is ook gewoon hilarisch om te zien hoe ze proberen bij die lekkernijen te komen. Op TikTok gaat er nu een ‘smart ball’ viral, een bal die uit zichzelf rolt. Hoef jij niet te gooien en je hond kan zichzelf uren bezighouden!

@riohuskypitbull

I got mine without a remote and it was $20, it comes with a usb charger. Link in my bio. 10/10 recommend if you have an active dog. This ball tired him out faster than any other activity 😂 #huskysoftiktok #pitbullhusky #huskypitbull #pitsky #pitskysoftiktok #dogs #dogsoftiktok #dog #husky #huskylife #huskypuppy #rescuedog #pitbullsoftiktok #pitbull #puppies #dogtoys #dogtoy #cutedogs #funnydogs

♬ original sound – R I O

5. Heel veel lekkernijen

Je kunt natuurlijk ook heel veel favoriete snacks halen. Kauwbotten, snoepjes, stukjes koek.. kan je viervoeter de komende week ook nog van eten. het is tenslotte feest.

Kerst draait om het delen van liefde en vreugde, dus vergeet niet je harige vriend in de viering op te nemen. Of het nu gaat om knuffels, lekkernijen of speeltijd, je hond zal je eeuwig dankbaar zijn. Zoals altijd.

Gezellige uitjes om met je vriendinnen te doen tijdens de koudere herfstdagen