Redactie
Redactie Food 22 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Lekker maken dit weekend: kruidige kerstkoffie met slagroom en kaneel

Kerstkoffie: wij denken dat ‘t officieel het gezelligste woord is dat er bestaat. Met flink wat specerijen (kardemom! Kaneel! Nootmuskaat!) en een onbescheiden toef slagroom is het de perfecte toevoeging aan je kerstbrunch.

Kerstkoffie

Wij gebruikten voor onze kerstkoffie kant-en-klare slagroom. Hou je daar niet zo van? Hou je vooral niet in om zelf slagroom te kloppen. Dat kan trouwens heel makkelijk in een glazen potje.

Kerstkoffie met slagroom en kerstkruiden

Zet de espresso volgens de gewenste methode.

Doe intussen de melk samen met de specerijen in een steelpannetje, roer ze goed door elkaar en verwarm dit op een laag vuur. Het is niet de bedoeling dat de melk gaat koken, maak ‘m simpelweg lekker warm.

Oeh! Deze speciale varianten van Baileys zijn perfect voor de feestdagen

Schenk de espresso in een grote kop of glas en vul deze aan met de gekruide, warme melk. Spuit er een flinke toef slagroom op en zeef er nog wat extra kaneel boven.

Yumm: dit recept voor Limoncello mousse is perfect voor een zonnige zomer avond