Demi Rutten
Demi Rutten Life 27 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Yumm: dit recept voor Limoncello mousse is perfect voor een zonnige zomer avond

Hoewel we eerder deze week nog schreven dat je van Limoncello de ergste kater krijgt, houden we daardoor niet minder van het gele drankje. We hebben dan ook het perfecte toetjesrecept gevonden voor een mooie zonnige (zomer)avond, namelijk Limoncello Mousse. En geloof ons, je wil het proberen.

Het is ook nog eens supermakkelijk te maken.

Recept voor Limoncello mousse

Limoncello lover? Dan is dit een leuk recept voor jou! Dit toetje gemaakt met Limoncello is superlekker voor een zonnige avond (die we hopelijk snel gaan krijgen), of voor bij een Italiaans etentje. Ben je wel benieuwd naar dit toetje? Wij vertellen je natuurlijk precies hoe je het maakt.

Je hebt nodig:

2 eieren
1 citroen
50 gram suiker + 1 eetlepel
2 blaadjes gelatine
125 milliliter slagroom
60 milliliter Limoncello
6 Bastogne koekjes
Eventueel munt of citroenrasp voor de garnering

En zo bereid je het

Splits de eieren (dus doe de dooier en het eiwit in aparte bakjes), rasp de citroenschil en pers daarna de citroen uit. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Klop daarna de eidooiers, 50 gram suiker en citroenschil door elkaar tot het een beetje schuimig wordt.

Verwarm het citroensap, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze vervolgens toe aan het citroensap. Laat de gelatine goed oplossen in het sap en laat het geheel vervolgens goed afkoelen.

Mix dan het citroen/gelatine-sap en de Limoncello door het eidooier en suiker mengsel. Klop vervolgens je eiwitten in een schone kom stijf samen met de eetlepel suiker. Mix in weer een andere kom de slagroom stijf.

Spatel eerst de slagroom door het eidooier/Limoncello-mengsel en als dat goed opgenomen is spatel je ook de eiwitten erdoor. Let hierbij op dat je echt spatelt en niet gaat mixen, dat haalt de luchtigheid uit je slagroom en eiwitten. En wat is een mousse zonder luchtigheid. 😉

Verkruimel vervolgens de Bastogne koekjes en verdeel dit over 4 glaasjes (druk het een beetje aan op de bodem). Schep hier vervolgens de Limoncello mousse bovenop en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan. Je kunt het eventueel ook de avond voor je diner maken.

Voordat je dit lekkere toetje serveert, kun je het nog decoreren met de citroenrasp of muntblaadjes, of gebruik wat verkruimelde Bastogne.

Wij vonden dit recept op de website van Leuke Recepten, dus alle credit gaat naar hen. En geen zorgen, de kans dat je van dit toetje ook een super erge kater krijgt, is heel klein. Zolang je er een bakken van eet, zit je wel goed 😉.

Lees ook: Geen ananas op pizza’s: vanaf 29 maart wordt Domino’s ananas-vrij!