Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen ananas op pizza’s: vanaf 29 maart wordt Domino’s ananas-vrij!

Ananas op pizza is een typisch gevalletje you hate it or love it (ja, die mensen zijn er). Domino’s Pizza krijgt daarom geregeld op social media te horen waarom ze in vredesnaam ananas aanbieden als topping. Well, daar gaat verandering in komen. Vanaf 29 maart worden de pizza’s van Domino’s Nederland namelijk ananas-vrij.

En hoewel de datum verdacht dicht bij 1 april ligt, zullen sommige mensen maar al te blij zijn als ananas van pizza’s verdwijnt.

Ananas op pizza

Of ananas op pizza kan, is een eeuwige discussie. Zo zijn er mensen die vinden dat het prima kan, maar de andere helft is fel tegen en vind het net als lauwe cola zonder prik. Wat betreft Domino’s komt daar voor eens en altijd een eind aan.

Op Instagram kondigden zij namelijk aan dat de ananas vanaf 29 maart als topping verdwijnt. En ja, dat betekent ook dat je er geen pizza Hawaii meer kan scoren. In een video vertelt een medewerker dat Domino’s altijd met de tijd meegaat en daarom heeft besloten om ananas-vrij te worden.

Verderop in het filmpje komt Marketing Director Casper Mooyman nog even aan het woord. Volgens hem is er al genoeg discussie in de wereld en is met deze beslissing de eerste stap gemaakt.

Een grap?

Onder de post zijn de reacties verdeeld en begint eigenlijk ook direct de discussie of het zou gaan om een 1 aprilgrap. Zo geven verschillende ananasliefhebbers al aan dat als het echt waar is, Domino’s een klant minder heeft.

Andere mensen zijn er stellig van overtuigd dat het wel een grap moet zijn, waaronder weer wordt gereageerd dat dat niet kan, omdat het operationeel veel te veel gedoe zou zijn als het een grap betreft.

Verbod op ananas als topping

Niet alleen Gordon Ramsey en onze eigen Mark Rutte hebben zich uitgesproken over pizza’s met ananas. In 2017 wilde de IJslandse president Guðni Th. Jóhannesson een verbod op pizza’s met ananas. Zo’n verbod is er obviously nooit gekomen, maar Domino’s Pizza is nu de eerste die daadwerkelijk ananas-vrij wordt.

Dit is hét recept voor de allerlekkerste homemade pizza’s