Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Koppijn alert: van deze 2 alcoholische drankjes krijg je de ergste kater

Een drankje hier en daar is leuk, tot je de volgende ochtend wakker wordt met een bonkend hoofd. Niets zo erg als een hevige kater na een leuke avond. Hoewel we die katers niet zo vaak meer hebben door, you know, de lockdown en het gebrek aan uitgaan, is het toch iets dat we in de toekomst liever vermijden. Dan is het goed om te weten van welke drankjes je nou de ergste kater krijgt, en wij vertellen het je.

Wij vonden dit stiekem wel verdrietig nieuws.

Van deze 2 alcoholische drankjes krijg je de ergste kater

Niet ieder drankje met alcohol zorgt voor dezelfde kater. De uitspraak ‘bier na wijn brengt venijn en wijn na bier brengt plezier’, komt niet uit de lucht vallen. Wat je drinkt heeft veel invloed op hoe erg je kater de volgende dag is en vooral, hoe je er last van hebt.

Van sommige drankjes krijg je meer hoofdpijn, van andere drankjes word je meer misselijk. En natuurlijk moet er een koploper zijn onder de alcoholische versnaperingen die de ergste kater veroorzaakt.

Italiaans goedje

Helaas moeten we mededelen dat je van Limocello de ergste kater krijgt. We know, om te janken, hoewel we het misschien al een beetje wisten. Maar hoe komt dit dan? Nou, in een fles van het mooie gele goedje zit al snel 30% alcohol.

Dit merk je vaak niet door de zoetzure smaak van het drankje, en daardoor drinkt het makkelijk weg. Je raadt het al, je drinkt er heel makkelijk net te veel van. Dit zorgt dus voor die vreselijke kater de volgende dag, terwijl jij denkt dat je niet zoveel gedronken hebt.

Mexicaanse zus

Volgens een onderzoek is de Mexicaanse zus van Limoncello, Tequila, ook een goede katerveroorzaker. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 22% van de mensen wereldwijd (!) een slechte ervaring heeft met Tequila, met een kater als gevolg.

We weten niet van jou, maar wij herkennen ons zeker in dit onderzoek. Voorlopig houden wij het dus nog steeds bij Limoncello, we nemen die kater wel voorlief. 😉

Lees ook: Yum! de 5 lekkerste alcoholische versnaperingen om je weekend mee te vieren