Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Haarinspiratie: de sleek bun is on trend deze lente en zo makkelijk is het

We kennen allemaal de knot van Nikkie Plessen waarvan de tutorials in 2013 niet aan te slepen waren. The bigger the better leek toen de regel. Tegenwoordig is dat wel anders. In plaats van een wilde knot hoog op je hoofd met net gewassen haren, zien we nu steeds vaker de sleek bun terug. En jawel, deze knot is perfect als je een wasbeurtje wil overslaan.

Strak, strakker, strakst.

De sleek bun

Beautytrends – of dat nou over make-up of haren gaat – zijn door de quarantaine flink veranderd. Oogmake-up is belangrijker dan ooit (thanks to het mondkapje dat de helft van je gezicht bedekt) en wat betreft de rest gaan we volop voor comfort.

Waarom zou je je haren vol in de krul zetten, als je je camera gewoon uit kan laten tijdens Zoom-meetings? Precies. Toch wil je wel goed voor de dag komen – je moet tenslotte ook boodschappen halen. En om die reden, dames en heren, zijn wij fan van de sleek bun. Het is niks meer dan een rete-strakke lage knot.

Benodigdheden

En hoewel dat vrij makkelijk klinkt, bestaat er altijd nog iets als irritante babyhaartjes die niet doen wat jij wil dat ze doen. En daar hebben we een handige truc voor. Gebruik een oude (wel schone, natuurlijk) tandenborstel om alle wilde haartjes glad (en plat) te krijgen!

Bij de sleek bun geldt een belangrijke regel: hoe vetter, hoe beter de sleek bun gemaakt kan worden. Ideaal als je een wasbeurtje wil overslaan, al kan je de vette look (letterlijk en figuurlijk) ook creëren met haarlak, gel of wax.

Verschillende looks met de sleek bun

Het tofste aan de sleek bun is misschien wel dat je er verschillende stijlen mee kan creëren: met een middenscheiding, een zijscheiding of helemaal geen scheiding bijvoorbeeld!

Welke stijl je ook kiest, één ding is essentieel: maak je haar zo glad mogelijk. Maak een strakke, lage knot en ga als laatste aan de slag met je tandenborstel om de eigenwijze haartjes die niet plat wilden, alsnog plat te krijgen.

Meer over haar: