Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Je haar verven op nat haar: wat zijn de voordelen?

Als je thuis aan de slag gaat met een haarkleuring, volg je vanzelfsprekend de instructies op de verpakking. Vaak moet je thuis je haar verven op nat haar. Bij de kapper laat je het gebeuren, maar wordt haarkleuring vaak aangebracht op droog haar. Waarom verschilt het, en wat voor effect heeft het als je je haar gaat verven op nat haar?

Well, haarkleuring aanbrengen op nat haar heeft zo zijn voordelen. Wij praten je bij.

Haar verven op nat haar

Je denkt misschien dat haar verven op nat haar niet goed werkt omdat het minder goed absorbeert, maar niets is minder waar. Maar je moet niet per definitief je haarkleuring altijd op nat haar aanbrengen. Het hangt echt van het soort kleurformule af.

Dit zijn de voordelen van haar verven op nat haar:

1. Gelijkmatige verdeling

Als je haar vochtig is, lukt het veel makkelijker om haarkleuring gelijkmatig te verdelen. Op droog haar is het lastiger om er zeker van te zijn dat je elke lok volledig hebt ingekleurd.

2. Het absorbeert meer

De haarkleuring absorbeert meer op vochtig haar. Dat heeft alles te maken met geopende haarfollikels, waardoor vloeistoffen zoals haarkleuring makkelijker worden opgenomen.

3. Het is makkelijker

Eigenlijk sluit dit voordeel aan op het eerstgenoemde punt, maar haar verven op nat haar is gewoon echt een stuk makkelijker dan kloten met handschoentjes en onhandige flesjes met spuitdop.

Nadeel haar verven op nat haar

In de eerste plaats hangt het dus van je haarkleuring af of je dat het beste op nat of droog haar kunt aanbrengen. Als je beide opties hebt, zou je dus kunnen overwegen om je haar te verven op nat haar. Wel goed om te weten dat er ook wat nadelen aan zitten.

Zo kan je kleur wat verdunnen door water. Als je haar al veel water opneemt (als het bijvoorbeeld droog of beschadigd is) kan het zijn dat de haarkleuring minder goed pakt omdat er simpelweg “geen ruimte” meer voor is. Dan nog werkt de kleuring wel, maar misschien iets minder heftig dan je zou verwachten.

Ook leuk om eens te proberen: kleurshampoo! Daarmee hoef je je haar niet te verven, maar kan je wel een ander kleurtje krijgen