Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 19 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Ik deed een jaar de Curly Girl Methode en dit is wat ik daarvan vind

Precies een jaar geleden ging ik op zoek naar een manier om mijn pluizige krullenbos à la Hagrid beter te verzorgen. Mooie, gedefinieerde krullen was mijn doel. Ik kwam uit bij de Curly Girl Methode, en verzorgde mijn haar een jaar lang

Daarom deel ik vandaag mijn realistische kijk op de Curly Girl Methode. Want ja, deze manier van je haar verzorgen kan echt zorgen voor mooie, gezonde krullen – alleen is het geen wondermethode waarmee je pluizige krullen in een klap verdwijnen, helaas.

Ben je nog niet bekend met deze methode? Lees dan eerst het artikel hieronder voor de “regels” die de Curly Girl Methode met zich meebrengt.

Zijn jouw krullen dof en pluizig? Dan is de Curly Girl methode misschien iets voor jou

Zomer 2019 vs. maart 2021 Bron: Sharon van der Werf

Mijn Curly Girl Methode ervaring

Het is goed om te vermelden dat ik 2B/2C krullen heb, officieel zijn dit zelfs geen krullen maar waves. Als jij zelf een andere krullensoort op jouw hoofd hebt, dan kan het zijn dat de onderstaande ervaring niet voor jou geldt. Ik kan je dan alleen maar aanraden om het zelf te proberen.

1. Word lid van de Curly Girl facebook groep

Dit is geen gratis reclamepraatje en absoluut #nospon, maar ik kan uit mijn ervaring vertellen dat de Facebook-groep The Curls Cult mij aan de hand heeft meegenomen in mijn CG-avontuur.

De groep is druk (op het moment van schrijven zijn er 105 duizend leden en dit groeit elke dag), maar alleen al voor de eenheden die in de groep gedeeld worden raad ik deze groep aan. Er staat ontzettend veel informatie, producten, methodes, en eigenlijk alles wat je wilt weten over de Curly Girl Methode.

2. Producten kiezen is makkelijker dan je denkt

Bij de Curly Girl Methode gebruik je geen producten meer met siliconen, sulfaten en uitdrogende alcohol. De lijst met ingrediënten die je beter kunt vermijden, is ontzettend lang. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen: er blijven gelukkig nog een flink aantal producten over die je wél kunt gebruiken.

3. Er zijn ook goedkope producten

In de eerste weken viel het me op dat veel mensen zonder moeite €20 tot €30 neerleggen voor één haarproduct. Daar schrok ik van, want dat kan flink in de kosten oplopen als je meerdere producten nodig hebt. Gelukkig kwam ik er na een beetje rondkijken ook vrij snel achter dat dit niet persé nodig is – Kruidvat, Action en Trekpleister verkopen genoeg budget producten die CG-approved zijn.

4. Het is echt niet nodig om een dure föhn te kopen

Kijk niet raar op als mensen in de Facebook groep €399 neerleggen voor de Dyson Supersonic. Dit schijnt dé föhn te zijn voor krullen. Maar ik kan je vertellen dat mijn haar ook prima reageert op de föhn van €29 van de HEMA. Sterker nog, als jij je haren aan de lucht wilt laten drogen, dan is dat ook helemaal prima.

Geen tijd om je haar te föhnen? Zo krijg je alsnog het perfecte kapsel

5. Gebruik niet te veel producten

Vooral als je lang haar hebt, kan je je vergissen in de hoeveelheid product die je in je haar smeert. In veel gevallen geldt less is more, want je wilt geen restjes curl activator, gel of mousse in je haar terugvinden als jouw coupe opgedroogd is.

6. Als ik níéts met mijn haar doe, is het nog steeds pluizig

Gemiddeld ben ik na het douchen een uur bezig met het aanbrengen van producten, scrunchen en fohnen van mijn haar. Hier heb ik niet altijd tijd voor of zin in, dus ik laat het ook nog wel eens opdrogen zonder dat ik iets in mijn haar doe. Het resultaat: nog steeds pluizig haar waar ik liever niet mee naar buiten ga. Onthoud dus goed dat de Curly Girl methode geen wondermethode is waardoor je haar áltijd goed zit.

7. Geduld!!!!!

Yes, dit punt heeft meerdere uitroeptekens nodig. Het belangrijkste advies dat ik je mee kan geven, is geduld hebben. Jouw haar heeft tijd nodig om aan deze manier van verzorgen te wennen en dat kan soms heel lang duren.

Maak na elke washday foto’s, en zet ze naast elkaar. Toen ik een maand bezig was met deze methode, dacht ik dat het fantastisch zat. Kon niet beter. Maar als ik foto’s van vandaag naast die foto’s zet, zit het nog tien keer beter.

Hilarische hack om je haar razendsnel te krullen zónder styling tools