Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sporten was nog nooit zo leuk: er bestaat een heuse Frituurloop (in jouw stad!)

Dat de sportscholen nog steeds dicht zijn, is niet voor iedereen een straf (hi🙋🏼‍♀️). Ware het niet dat er ook activiteiten zijn die bewegen een stuk leuker maken. Een Frituurloop bijvoorbeeld. Het klinkt alsof je een marathon gaat lopen, maar niets is minder waar. Aan de wandel en snacken, da’s wat je gaat doen.

Klinkt dat geweldig, of klinkt dat geweldig?

Frituurloop in 12 steden

Goed, een frituurloop, daar willen we alles over weten. Het is eigenlijk heel simpel. Je moet zes cafetaria langs in de stad naar keuze en daar krijg je telkens weer een andere lekkernij uit de spetterpan. En alsof dat nog niet genoeg is, doe je ondertussen een quiz. En als we een quiz gaan doen, hoort daar uiteraard een prijs bij.

Win-win, dus: je kan de nodige punten voor Ommetje binnenspelen, krijgt lekkers uit de frituur bij zes zaken én maakt daarmee kans op een jaarvoorraad frikandellen.

Steun de branche

Leuk en aardig natuurlijk, de lawa’s en georganiseerde stadswandelingen die we al gedaan hebben deze coronaperiode, maar deze Frituurloop is wel next level. De route is zes kilometer lang en loopt dus langs zes cafetaria in de stad naar keuze.

Je kan meedoen door hier een kaartje te kopen. Die kost 4 euro per persoon waarmee je ook nog eens ondernemers uit de branche steunt. Trommel je bestie op, want je kan de Frituurloop lopen met maximaal twee personen. Het spektakel vindt plaats in het paasweekend, 3 en 4 april.

De oorsprong

Gevalletje je hebt er niks aan, maar leuk om te weten: de Frituurloop is begonnen in Groningen, maar wordt inmiddels op veel plekken in Nederland gehouden. Het is onderdeel van ‘de Culinaire 4 mijl’ en via de website kan je zien of er in jouw stad ook een Frituurloop wordt gehouden.

In de tussentijd alvast zin in een quiz? Met deze variant kom je erachter wat voor frikandel je bent!