Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Haren borstelen? Bijna iedereen doet het verkeerd!

Je haren borstelen gebeurt op de automatische piloot. Waarschijnlijk weet je niet eens dat er een juiste (en daarmee ook een verkeerde) manier voor is. Right? Daar komt vandaag verandering in. Het blijkt namelijk dat bijna iedereen zijn of haar haren verkeerd borstelt.

Wedden dat jij dit nooit had verwacht?!

Haren borstelen: iedereen doet het verkeerd

Ongeborsteld haar is irritant. Niet alleen vervelend om niet met je vingers door je haar te kunnen, het ziet er ook nog eens uit als een bossie stro. En dat is nog niet alles, want flinke klitten kunnen je haar ook nog eens beschadigen.

Gelukkig bestaat daar een handige tool voor: de haarborstel. Althans, haren borstelen kan ook op een verkeerde manier. Dít wijst erop dat je het al die tijd al verkeerd doet:

Van onder naar boven

Je haren borstelen lijkt misschien niet zo moeilijk, maar als jij vanaf je wortel begint met borstelen, doe je het verkeerd. Op die manier beschadig je je haar het snelste. Je moet juist onderaan beginnen en omhoog werken.

Als je het namelijk andersom doet, verplaats je je klitten naar de onderkant van je haar. Ga je daar vervolgens aan trekken en doen, zal je haar veel sneller afbreken. Ha! Dit wist je nog niet, hè? Dan nog twee gratis bonustips van ons, voor jou.

Producten voor, tijdens en na het borstelen

We weten allemaal dat je met nat haar extra voorzichtig moet zijn als je je haren gaat borstelen. Vóór je gaat borstelen, kan je daarom het beste een leave-in conditioner gebruiken. Er bestaan ook vochtinbrengende anti-klit sprays.

Als je snel last hebt van klitten, doe je er goed aan om een antiklit-haarborstel aan te schaffen. Deze zijn – de naam zegt het al – zo gemaakt om je haar te ontwarren.  De Tangle Teezer is natuurlijk altijd een goed idee.

Nu we het toch over haren borstelen hebben, wist jij wel dat een haarborstel op een gegeven moment aan vervanging toe is? Dít is wanneer je dat zou moeten doen.