Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 13 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

8x de beste leave-in conditioners voor elk haartype

Een goede conditioner staat bij iedereen thuis wel op het plankje in de badkamer. Maar de laatste tijd hoor en zie je steeds vaker de leave-in conditioner voorbijkomen (vooral op TikTok). Wat is er nu zo anders aan leave-in en wat is het eigenlijk? Wie weet is het ook voor jouw haar ideaal.

Naar ons idee heeft het alleen maar voordelen.

Wat is leave-in conditioner?

Leave-in conditioner gaat een stapje verder dan normale conditioner. De naam zegt het al, maar dit laat je in je haar zitten, je wast het niet uit. Je doet het in als je haar nog nat is of als het al droog is. De leave-in verzorgt en beschermt je haar de hele dag door.

Op deze manier krijg je niet alleen shiny haar maar wordt het ook beschermd tegen warmte, hard borstelen, vervuiling en frictie (bijvoorbeeld als je je haar de hele dag in een elastiekje hebt gedragen).

Verschillende soorten leave-in’s

Maar ook binnen de leave-in’s is er een verschil – afhangend van je haartype. Dik haar zal de conditioner goed kunnen dragen, maar met fijn haar zal het er snel vet uitzien. Gelukkig bestaat hier ook weer een oplossing voor: de leave-in mist (ja, het bestaat echt).

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

Wij hebben de verschillende soorten leave-in producten voor je op een rijtje gezet:

1. Krullen

Leave-in conditioner werkt heel goed voor krullend haar. De crème werkt hydraterend en geeft je krullen een extra boost. Probeer eens deze Moroccanoil leave-in conditioner – op basis van arganolie (die ruikt ook nog eens heerlijk).

2. Lang haar

Als je lang haar hebt zul je dit wel vaker tegenkomen: afgebroken punten. Met de juiste leave-in conditioner kan je dit probleem vermijden. De leave-in conditioner zorgt er namelijk ook voor dat je puntjes sterker worden. Misschien werkt de Cherry Almond softening leave-in conditioner van Aveda voor jou?

3. Droog haar

Voor droog haar werkt een lichtere conditioner beter. Droge punten worden glad gestreken deze crème zorgt ervoor dat je haar weer begint te stralen. De Philip B, Lovin’ leave-in conditioner werkt goed voor dit haartype.

4. Geverfd of beschadigd haar

Laat jij je haar af en toe verven door de kapper of haal je er wel eens een stijltang doorheen? Dan kan het best zijn dat je haar er af en toe beschadigd uitziet. Probeer deze Damage Repairing Rehydrating leave-in verzorging, van Kiehl. Die zorgt ervoor dat je haar er weer fris en verzorgd uitziet.

5. Krullend en kroeshaar

De leave-in conditioner is ook ideaal voor krullend of kroeshaar. Voeg deze Natural Hair leave-in conditioning cream van Cantu eens toe aan je haar-routine en kijk of het iets is voor jou.

6. Fijn haar

Zoals eerder verteld, is een leave-in crème vaak niet handig voor fijn of dun haar – dit ziet er namelijk snel vet uit. Met deze Balmain Leave-in conditioning spray krijg je hetzelfde effect als met een leave-in conditioner maar dan voor fijn haar.

Lees ook: Voor eens en voor altijd – 4 tips hoe jij op de juiste manier conditioner gebruikt