Redactie
Redactie Beauty en Style 15 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Klaar met je lange haar? Dit is de inspiratie voor een kort kapsel die je nodig hebt

Ben je helemaal klaar met je lange lokken en weet je niet meer wat je er mee moet? Knip het af. Een kort kapsel is niet alleen mooi, maar vaak ook super praktisch zonder dat het seksloos wordt.

Kortere kapsels zien we steeds vaker terug. Zo zie je vaker voorbij komen dat een influencer haar lange haar heeft ingewisseld voor een korter kapsel. Wij geven jou inspiratie voor een kort koppie.

Waarom het fijn is om kort haar te hebben

Een kort maar niet pittig kapsel is alles wat je zoekt. Van een boblijn tot een pixie cut. Een kort kapsel is zeker de moeite waard om eens in je leven uit te proberen. Hier drie redenen waarom het afknippen van je lange lokken een goed idee is.

1. Je haar voelt gezonder

Vaak zit korter haar sneller in model. Daarnaast voelt het ook nog eens gezonder dan je lange lokken. Het is namelijk een stuk makkelijker te verzorgen dan lang haar.

2. Je haar voelt minder zwaar

Iedereen met lang haar herkent dit wel. Nadat je een aantal uur een staart hebt gedragen krijg je ontzettende hoofdpijn. Je laat je haar los en je hebt nog steeds het gevoel dat het omhoog staat. Met kort haar is dit probleem snel opgelost. Het is een stuk lichter en na een dag met een staart rond gelopen te hebben, heb jij nergens last van.

3. Je haar droogt sneller

Met lang haar kan het soms wel uren duren voor je haar helemaal droog is. Niet echt handig als je snel de deur uit moet. Met kort haar heb je hier geen last van. Het droogt snel op en je hoeft ook niet elke keer je föhn te gebruiken. Dit is ook weer beter voor je haar. Win-win.

Inspiratie

Nog niet helemaal overtuigd? Dan ben je na deze voorbeelden wel verkocht. Houd je agenda maar bij de hand want hierna wil jij gelijk jouw kapper bellen voor een afspraak.

https://www.instagram.com/p/B1h70BuBzcv/

Lees ook: Met deze prachtige kapsels voor dun haar baal je nooit meer van jouw lokken