Redactie
Redactie Beauty en Style 7 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Met deze prachtige kapsels voor dun haar baal je nooit meer van jouw lokken

Heb je dun haar en baal je ervan? Dan hopen we die onzekerheid in dit artikel bij je weg te nemen. We hebben namelijk prachtige kapsels voor dun haar op een rij gezet die jou de boost geven die je misschien wel nodig hebt.

Gelukkig bestaan er héél véél mooie kapsels om dun haar voller te laten ogen. Wij vertellen je welke kapsels wonderen verrichten voor jouw haar.

Wonderlijke kapsels voor dun haar

Je wilt het misschien niet horen, maar fijn haar lijkt vaak voller als het niet méga lang is. Vaak blijkt ook dat dun haar minder goed groeit dan dik haar. En zoals ze altijd zeggen: ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Psst, sla dit lijstje op via Pinterest, dan kan je het makkelijk terugvinden.

1. De blunt haircut

Bij een blunt cut knipt de kapper je haar kaarsrecht. Hierdoor lijkt dun haar veel voller en krijg je een frisse en krachtige look. Wanneer je kiest voor deze manier van knippen, krijgt je haar meteen enorm veel volume. Het voordeel is, is dat dit kapsel op élke mogelijke lengte kan worden toegepast. De Kardashians zijn helemaal fan van dit kapsel.

2. De messy bob

Is de blunt haircut jou te strak en streng? De messy bob is het perfecte kapsel voor fijn haar, omdat je haar speels blijft hangen met dit kapsel. Heb je geen slag van jezelf? Gebruik dan je stijl- of krultang en borstel je haar daarna met een zachte borstel uit. Spray er een beetje haarlak in en je bent klaar voor de dag. Zangeres Dua Lipa draagt het al jaren met stijl.

3. Ga altijd voor highlights bij dun haar

Nu denk je misschien wat heeft dit te maken met dun haar? Highlights zorgen er voor dat je meer diepte in je haar krijgt. Door die diepte lijkt het alsof je meer volume in je haar hebt. Daarnaast geeft het ook direct een frisse look. Highlights kunnen vrijwel bij élk kapsel dus waar wacht je op?

4. Half opgestoken haar

Ben je blij met je huidige kapsel en wil je alles behalve knippen? Dan hebben we nog een leuke tip voor fijn haar. Door je haar voor de helft op te steken lijkt het optisch meer. Daarnaast is het ook pérfect bij een bad hair day of als je gewoon weg weinig tijd hebt.

5. De vintage rol

Deze look kennen we allemaal uit de jaren twintig. Geweldig mooi en vrijwel perfect bij dun haar. Je hebt namelijk in dit geval geluk dat het niet direct uitzakt. Dit kapsel geef je de volume die je graag wilt.

Tot slot: droogshampoo de beste vriend van dun haar

Waar anderen droogshampoo gebruiken omdat het haar vet is, gebruik je het bij fijn haar het liefst áltijd. Juist als je je haar net hebt gewassen mist het nog meer volume waardoor het dun oogt. Ben je er nog niet achter welke droogshampoo het fijnst is? Wij wel.

Meer over haar: