Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty en Style 14 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Hallelujah! Dankzij dit simpele trucje hoef je je haar veel minder vaak te wassen

Haren wassen: het blijft een lastig en vooral persoonlijk onderwerp. De een wast haar haren iedere dag, terwijl de ander dit slechts twee keer in de week doet. Iedere dag je haar wassen is niet goed voor de gezondheid van je lokken, maar niemand heeft zin in vettig haar. Gelukkig is er nu een heel simpel trucje dat ervoor zorgt dat je haar niet snel vet wordt.

En als je haar minder snel vet wordt, dan hoef je het ook minder vaak te wassen. Haarexpert Sal Salcedo legt uit hoe we onze manen langer fris houden.

Dankzij dit trucje hoef jij je haar minder vaak te wassen

Het is heel simpel en eigenlijk hadden we dit allemaal al moeten weten, want de kapper doet het ook. Door je haar twee keer in te soppen per wasbeurt wordt het minder snel vet. De techniek van haarstyliste Sal Salcedo gaat als volgt.

Maak je lokken nat een breng een normale hoeveelheid shampoo aan op de hoofdhuid, masseer dit 30 tot 45 seconden in en spoel het daarna goed uit. Neem nu een kleinere hoeveelheid shampoo, masseer dit ongeveer een minuut in en spoel het grondig uit. Laat de punten van je haar lekker hangen en boen deze vooral niet. Het zeepwater dat er tijdens het spoelen langsloopt is genoeg om de punten te wassen.

Zo simpel is het. Door je haren twee keer te wassen blijft het langer fris en kan jij af en toe een wasbeurtje overslaan. Heerlijk.

Lees ook: Aha! Dit is hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen voor een glanzend en gezond kapsel

JaniTV