Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

We vinden het héél gênant als deze 6 dingen gebeuren tijdens de seks maar eigenlijk is het hartstikke normaal

We hebben allemaal zo onze gênante seksverhalen. Zo postte een meisje op Twitter eens dat ze terwijl haar lover op haar lag en klaarkwam ze naar hem zwaaide #lekkerawkward. Hoewel niet iedereen naar de ander zwaait in bed – gelukkig – zijn er wel een aantal andere dingen die ons allemaal wel eens overkomen. En dat gezegd hebbende: het is hartstikke normaal en vooral niet gênant.

Meid, doe niet zo gek. Het kan de beste overkomen. Sterker nog, het overkomt zelfs de beste nog. Daarom hoeven we dit ook helemaal niet te zien als gênante dingen. Tuurlijk, een scheet laten is wel een piecie gênant tijdens standje 69, maar dat gebeurt nou eenmaal af en toe.

Gênant tijdens de seks

Het zou ontzettend fijn zijn als we met z’n allen deze zeven dingen gewoon kunnen normaliseren. We zijn mensen. We laten nou eenmaal scheetjes. Oh ja en deze dingen gebeuren ook nog:

1. Vaginale scheetjes

Als vrouw hoop je soms maar dat je bedpartner niet denkt dat je zojuist een echte scheet liet. Dat vind je namelijk misschien nog wel gênanter dan een vaginale scheet. Maar ook dát gebeurt ons allemaal. Als een jongen in je is geweest en daar lucht bij zit en zich vervolgens terugtrekt maakt dat logischerwijs geluid. Niks om je voor te schamen.

2. Gewone scheetjes

Ja, en ook gewone scheetjes laten we weleens tussen de lakens. Soms ben je behoorlijk druk met sexercising of heb je iets gegeten waar je darmen op reageren. Kan gebeuren, laten we er vooral niet te spastisch op reageren.

3. Dirty talk vinden we soms gênant

Niet voor iedereen gênant maar wel als er miscommunicatie ontstaat tijdens het dirty talken. In the heat of the moment kun jij of je partner zomaar iets roepen wat de ander niet helemaal begrijpt of voelt. Ach ja, we hebben allemaal zo onze momenten.

4. Bloeden

Veel vrouwen hebben dit vaker meegemaakt: bloeden tijdens de seks. Of je het nou direct merkt of ‘s ochtends als je naar de lakens kijkt: je hoeft je hier nooit voor te schamen. Hoewel het natuurlijk heel vervelend is voor jou, kan dat nou eenmaal gebeuren. Elke fatsoenlijke man begrijpt dat hier niks vies aan is en dat het zeker niet gênant is. Punt gemaakt.

5. Pijn hebben

Dit is al helemaal niks om je voor te schamen. Het kan gebeuren dat je pijn ervaart tijdens de seks. Voel je dan ook alsjeblieft nooit te opgelaten om hier iets over te zeggen en te stoppen – ja ook in the heat of the moment. Heb je hier vaker last van? Dan is het verstandig om dit te bespreken met je huisarts.

6. Het lukt niet

Jij kan niet klaarkomen, hij kan niet klaarkomen of het condoom geeft niet mee. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in de bedstee. Voor niemand iets om zich voor te schamen. We’re all human en vanaf nu noemen we dit soort dingen zeker niet meer gênant.