Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 12 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze films kom jij sowieso over je liefdesverdriet heen

Zit jij helaas op dit moment midden in een break-up en lukt het je maar niet om je wat beter te gaan voelen? Begrijpelijk. Liefdesverdriet is nou eenmaal heel erg pijnlijk en het heeft echt tijd nodig om daar over heen te komen. Maar in de tussentijd kunnen deze films er vast en zeker voor zorgen dat jij je weer wat beter gaat voelen.

Op deze manier kom jij toch sneller of die break-up heen dan je had gedacht.

Films die goed werken bij liefdesverdriet

Om je een handje te helpen tijdens jouw break-up, hebben we zes films op een rij gezet die je liefdesverdriet in perspectief plaatsen, of juist heel erg therapeutisch kunnen zorgen tijdens een huilbui. Ligt er helemaal aan in wat voor mood jij op dat moment bent.

1. Someone Great

Tijdens haar break-up, gaat Jenny op zoek naar een nieuw begin en stort zich in een allerlaatste groot avontuur met haar BFF’s. En eerlijk is eerlijk, dat is toch de ideale manier om over je ex te komen? Misschien dubbel healing om het met je eigen BFF’s te kijken (op afstand) en lekker te snacken.

2. Always be my maybe

Jeugdvrienden Sasha en Marcus zijn uit elkaar gegaan en hebben elkaar 15 jaar lang niet gesproken. Maar wanneer Sasha, nu een beroemde chef-kok in Los Angeles, terugkeert naar haar geboorteplaats San Francisco om een nieuw restaurant te openen, loopt ze haar oude vriend tegen het lijf – een vrolijke zelfgenoegzame muzikant die nog steeds thuis woont en voor zijn vader werkt. Hoewel de twee terughoudend zijn om zich opnieuw te binden, merken ze al snel dat de oude vonken – en misschien enkele nieuwe – er zijn.

3. Legally Blonde

Over een break-up komen door jezelf te ontwikkelen? Dat wil je. Je ex in zijn vak overtreffen? Dat wil je helemaal. Legally Blonde is een film met een enorm (spoiler alert) satisfying ending.

4. 6 years

Dit prachtige verhaal over een relatie van zes jaar, laat zin dat je niet altijd in iets moet blijven hangen dat niet werkt, alleen maar omdat het gewenning en een routine is. Herkenbaar? .. Kijk dan deze film!

5. Nappily ever after een Netflix Original

Violet (Sanaa Lathan) heeft haar hele leven lang geprobeerd om perfectie te bereiken: de perfecte relatie, de perfecte baan en het perfecte haar. Maar dan gaat het mis. Wat gebeurt er wanneer het niet volstaat om perfect te zijn? Na een incident bij de kapper begint ze zich ineens af te vragen of ze wel het leven leidt dat ze wil leiden, of dat ze simpelweg doet wat van haar verwacht wordt…

6. Marley & Me

Wanneer je gewoon zin hebt om alles er even lekker uit te gooien en keihard te huilen, dan ben je bij deze film aan het goede adres.

Lees ook: 10 dingen die je kunt doen na een break-up om er weer bovenop te komen