Demi Rutten
Demi Rutten Life 22 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

Wingardium Leviosa: deze 10 dingen wist je nog niet over de Harry Potter films

Wie van ons is er niet opgegroeid met de Harry Potter films? We kennen het verhaal van Harry, Ron en Hermelien bijna uit ons hoofd en zijn de tel kwijt over hoe vaak we de films hebben gezien. Toch weten we zeker dat er dingen zijn die jij nog niet weet over de films (wij wisten ze zelf namelijk ook niet). Wij zetten er 10 voor je op een rijtje.

Wat hebben Vladimir Putin, Robin Williams en Michael Jackson met Harry Potter te maken? Wij vertellen het je.

10x dit wist je nog niet over de Harry Potter films

De Harry Potter films zijn natuurlijk gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling, waarvan het eerste deel in 1997 uitkwam en de eerste film volgde in 2001 (we know, we worden oud). Hoewel het laatste deel van de filmserie, Deathly Hallows part 2, uitkwam in 2011, is Harry Potter nog altijd mega populair.

Ben jij ook nog steeds weg van Harry Potter en kijk je de films minimaal een paar keer per jaar? Welkom bij de club. En toch zijn er vast nog dingen die jij, net als wij, niet wist over de films. Wij zetten 10 dingen die je nog niet wist over de Harry Potter films op een rijtje.

1. J.K. Rowling speelde bijna de rol van Lilly Potter

De schrijfster laat op haar website weten dat ze de rol van Lilly aangeboden kreeg tijdens het filmen van de eerste film. Rowling geeft aan dat ze dit aanbod afwees, omdat ze geen actrice is. Zelfs niet voor zo’n kleine rol.

2. Acteur Robin Williams speelde bijna de rol van Hagrid

Robin Williams, die we kennen als komisch genie en onder andere van zijn rol als Mrs. Doubtfire, was groot fan van de Harry Potter boeken. Toen hij hoorde van de film-adaptie, heeft hij gevraagd of hij de rol van Hagrid mocht spelen.

Dit ging helaas niet door omdat J.K. Rowling enkel Engelse acteurs wilde voor de films. Hoe awesome dit ook was geweest, wij zijn heel blij met Hagrid zoals we hem kennen. 😉

3. Tom Felton deed eerst auditie voor de rollen van Harry en Ron voor hij Draco werd

Hoewel we niemand perfecter vinden voor de rol van Draco dan Tom Felton, was dit in eerste instantie niet zijn droomrol.

Tom deed eerst auditie voor de rol van Harry Potter en toen voor Ron Weasley. Pas toen beide rollen al vergeven waren aan je weet wel wie, kreeg Tom de rol van Draco toegewezen.

4. Rusland klaagde de films aan omdat Dobby op Vladimir Putin zou lijken

Jep, je leest het goed. Niet iedereen is zo’n groot fan van huiself Dobby als wij zijn. Een groep advocaten uit Rusland klaagde de films namelijk aan omdat Dobby gebaseerd zou zijn op het uiterlijk van Vladimir Putin. Dit is nooit officieel bewezen, maar to be honest, wij snappen de vergelijking wel.

5. Michael Jackson wilde van de films een musical maken

In 2016 kwam de theatershow Harry Potter and The Cursed Child tot leven, maar als het aan The King Of Pop Michael Jackson had gelegen, was er al veel eerder een musical van.

De zanger benaderde schrijfster J.K. Rowling namelijk met het voorstel om een musical te maken over het verhaal van Harry Potter, maar dit wees ze af.

6. De knuffel tussen Draco en Voldemort in de laatste film was geïmproviseerd

Herinner jij je deze scéne nog in Deathly Hallows part 2 waarin Voldemort Draco een knuffel geeft en de awkwardness van het scherm spatte? Nou, dat is omdat het awkward was.

Acteur Ralph Fiennes, die de rol van Voldemort speelt, vertelt namelijk dat hij deze knuffel improviseerde tijdens de opnames. Zelfs Tom Felton (Draco) zag het niet aankomen.

7. De kinderen in de cast moesten allemaal een afdruk laten maken van hun gebit

Toen de eerste films werden gemaakt, waren acteurs als Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint pas ongeveer 10 jaar oud. Ze hadden dus nog niet allemaal hun volwassen tanden.

Er werden dus afdrukken van hun gebitten gemaakt voor het geval ze een tand zouden verliezen door het wisselen van melktanden tijdens de opnames. Zo konden ze een neppe variant maken om die daarvoor in de plaats te dragen.

8. De Hogwarts-letters voor Harry zijn allemaal met de hand geschreven

Weten jullie nog die scéne waarbij er superveel Hogwarts-brieven het huis van de Dursley’s in vliegen? Ja, al die brieven zijn dus echt en ook met de hand geschreven.

Dit proces van het schrijven van die duizenden brieven moesten ze zelfs 2 keer doen, omdat de eerste versie te zwaar was om te dragen voor de uilen. Want ja, ook dat was echt.

9. Al het eten dat je ziet in de eerste film tijdens de scénes in de grote hal is echt

Oké first of all, die grote hal in Harry Potter is goals, zeker tijdens Halloween en Kerst. Maar wist je dat al het heerlijke eten dat je daar ziet, echt is? De regisseur van (de eerste) film wilde dat het er zo echt mogelijk uitzag en precies zoals in de boeken zou zijn.

Het enige nadeel was dat, door de warmte van alle lampen, het eten snel begon te vergaan en ook een enorme vieze geur veroorzaakte. Uiteindelijk zijn ze dus gaan werken met bevroren eten en nagemaakt eten zodat ze daar geen last meer van hadden.

10. Rupert Grint heeft in het echt ook een spinnenfobie

Why spiders? Why couldn’t it be follow the butterflies? We weten dat Ron in de films super bang is voor spinnen, en helaas komen die toch best vaak voor in het verhaal.

De acteur die Ron speelt, Rupert Grint, heeft in het echt ook een fobie voor spinnen. Hij hoefde die angst dus niet te acteren in de films.

We weten niet van jou, maar wij hebben nu alweer zin om alle films te gaan bingen. Gelukkig zijn alle 8 de films te zien op Amazon Prime Video. 😉

Lees ook: NEED: voor 99 euro inclusief hotel (én ontbijt) kan je nu naar Londen met Harry Potter-tour