Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 18 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Lekker loeren: dit zijn de mooiste kerstbomen ter wereld

Het is bijna kerst en dat vieren we natuurlijk massaal door de kerstboom in huis te halen. Maar waar ter wereld heb je nou echt de mooiste kerstbomen? En welke zijn echt méga iconisch? Wij zetten we op een rij.

1. De iconische Rockefeller Center Christmas Tree

Jaarlijks schittert in New York City misschien wel een van de bekendste kerstbomen ter wereld: de Rockefeller Center Christmas Tree. Rockefeller Center begon de iconische kerstboomverlichtingsceremonie in 1933, toen een kerstboom voor het toenmalige RCA-gebouw werd geplaatst en versierd met 700 lichtjes. Inmiddels is de ceremonie uitgegroeid tot een typisch New Yorkse traditie, waar dit jaar de 80 meter hoge spar de show steelt met 50.000 fonkelende lichtjes en een oogverblindende Swarovski-ster als piek.

In het hart van het prachtige Fifth Avenue en boven de schaatsbaan bij Rockefeller Center staat de kerstboom. De kerstboom is iconisch voor de feestdagen in New York City en een must-see tijdens een winters bezoek aan de metropool!

kerstboom
©Diane Bondareff

2. Kerstbomen in Dubai, ze bestaan

Voor iedereen die tijdens de kerstperiode verlangt naar een dosis zon, is Dubai de plek waar je moet zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden Celsius geniet je hier comfortabel van de gezellige kerstsfeer. Toch vind je naast palmbomen ook prachtige kerstbomen in de woestijn, bijvoorbeeld in het Burj al Arab-hotel. Hoewel er geen officiële classificatie van 7 sterren bestaat, wordt dit hotel vaak informeel aangeduid als het enige 7-sterrenhotel ter wereld vanwege haar ongekende luxe en voorzieningen.

In het hotel wordt jaarlijks een betoverende kerstboom onthuld, schitterend versierd met glinsterende lichtjes en feestelijke ornamenten. De boom vormt het stralende middelpunt van deze magische kersttransformatie, een bezoek aan dit meesterwerk is een absolute must voor wie de kerst in stijl wil vieren.

kerstboom
© Burj Al Arab Jumeirah

3. Sprookjesboom in Ljubljana

De pleinen, straten, bruggen en dijken van Ljubljana komen tot leven in een magische sfeer tijdens kerst. Geen stad ter wereld die zich zo mooi kleedt in de feestverlichting als de Sloveense hoofdstad. Wandel langs de kraampjes op de kerstmarkt, volg de route langs de 850 fonkelende sculpturen of neem deel aan een van de winterse evenementen.

Het kloppende hart van deze feestvreugde is de kerstboom op het Prešerenplein. Deze boom staat centraal voor alle festiviteiten die zich in december afspelen in de stad en zorgt voor een idyllisch gezicht. Bezoek deze kerstboom vooral in de avond wanneer alle lichtjes aan staan voor een spectaculaire vertoning.

kerstboom
© Nina Kurnik

4. Winter in magisch Finland

De gezelligheid van de kerstboom begint eigenlijk al in Finland waar de hoogwaardige Nordmann-spar en fijnspar groeien. Ook zonder kerstballen en lichtjes vind je hier de mooiste exemplaren, zowel in het noorden als in het zuiden van Finland.

Uiteraard gaan deze bomen niet alleen naar het buitenland om een thuis te vinden in een gezellige woonkamer maar wordt ieder jaar een mooi model tentoongesteld voor het huis van niemand minder dan de Kerstman in Santa Claus Village. Een bezoek aan dit kerstdorp in Rovaniemi is een absolute aanrader voor het ultieme kerstgevoel.

kerstboom
© Visit Rovaniemi

5. Een sportieve & witte kerst in Stubai

Op zoek naar een sneeuwzekere kerst? Dat vind je in het Tiroolse plaatsje Stubai. Naast plezier op de piste kun je ook een bezoek brengen aan de betoverende Swarovski-kerstboom in Innsbruck. Deze sprankelende kerstboom, stralend van kristallen, verlicht het stadscentrum en creëert een magische kerstsfeer. Combineer de magie van wintersport met de kerstsfeer in de Oostenrijkse Alpen.

kerstboom
© Innsbruck Tourismus & Danijel Jovanovic