Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Het volgen waard: deze Insta-chef uit Londen maakt de lekkerste soepen

Het is winter en dat is wat ons betreft écht het beste soep-seizoen ooit. Het is koud, dat betekent dat al het warme eten en drinken meer dan welkom is. Dat heeft ook de Britse Alfie Steiner begrepen, hij is namelijk een serie genaamd ‘soup season’ begonnen waarin hij de lekkerste soepen ever maakt. En nee, niet je standaard tomaten-of kippensoep. Het volgen waard!

Alfie Steiner maakt de lekkerste soep

De 24-jarige (Insta)-chef komt uit het noorden van Londen en hij heeft heel wat fans verzameld de afgelopen jaren. Meer dan 1.6 miljoen mensen hebben zijn eerste aflevering van de populaire serie soup season al geliket – zó erg valt het in de smaak. Volg het profiel van Alfie hier.

Inmiddels heeft hij al heel wat meer recepten gedeeld en de soep is niet het enige wat opvalt: Alfie presenteert zijn recepten nogal zwoel. “That is not how you speak,” zo luidt een van de reacties. Toch vinden anderen het heerlijk om naar zijn stem te luisteren: “But can you just read bedtime stories I can sleep to?”

Oordeel zelf en check uiteraard het soeprecept:

Snap je wat we bedoelen? Zwoel, maar vooral héle lekkere soep. Als je op zoek bent naar wat inspiratie, klik dan nog niet weg. We delen namelijk graag nog wat recepten met je, zodat je deze koude wintermaanden goed doorkomt.

Soep is niet alleen voedzaam, maar ook troostrijk. De warmte van een kom soep kan een kalmerend effect hebben op je zenuwstelsel, waardoor het de perfecte comfortmaaltijd is. Of je nu herstelt van een drukke dag, worstelt met een verkoudheid of gewoon behoefte hebt aan wat self care in de vorm van eten, een kom heerlijke soep kan als een warme knuffel aanvoelen.

Vooral voor de mensen die wat gevoeliger zijn of gewoon vaak wat extra liefde kunnen gebruiken is dit heerlijk, niet alleen in de wintermaanden. Nou, die stem van Alfie erbij en je kunt er weer tegenaan.

Check hieronder zijn andere recepten:

Nooit meer koud op kantoor: bij Lidl scoor je nu een warmtekussen voor je schouders