Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 28 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG: Amsterdam komt weer met prachtige kerstmarkt op Museumplein

Voor alle echte kerst-suckers onder ons: de kerstmarktperiode breekt weer aan. Gezelligheid, glühwein, raclette en noem het maar op.. je kunt daar niet-niet blij van worden. Mocht jij geen tijd hebben om naar onze buurlanden te reizen, geen zorgen! Amsterdam heeft een hele leuke kerstmarkt gepland staan.

Kerstmarkt museumplein

Wat kan je verwachten? Meer dan 40 chalets vol kerstgevoel midden op het Museumplein. Meer ruimte rondom de vijver en meer aanbod van lokale ondernemers. Dé kerstmarkt van Amsterdam is flink vernieuwd, maar tegelijkertijd vertrouwd en komen ook de klassiekers van afgelopen edities terug op het Museumplein. Voor jong en oud, toeristen én locals! De gratis toegankelijke kerstmarkt was al de grootste van Amsterdam, maar dit jaar is het record verbroken betreffende standhouders. Naast publieksfavorieten als de hete piepers, prachtige alpaca producten en unieke, handgemaakte sieraden, zijn er dit jaar ook veel nieuwe namen te vinden op Chirstmas Village. Duurzaamheid staat ook hoog in ‘t vaandel, dus daar is ook aan gedacht.

Christmas Village 2023 - credits by @Arden_NL
@Arden_NL.

Eten en drinken

Klassiekers die bij een echte kerstmarkt horen als warme chocolademelk (met slagroom) en gluhwein zijn dit jaar uiteraard ook terug te vinden op de gezellige, winterse markt. Met meer dan twintig verschillende standhouders is er genoeg keuze in eten en drinken – ook aan de jongste bezoekers of vegetarische bezoekers is uiteraard gedacht met verschillende opties. Dit aanbod is uniek als je kijkt naar andere kerstmarkten in Nederland. Ook het assortiment voor de perfecte kerstcadeautjes is dit jaar groter dan ooit – met warme, winterse accessoires van wol van RainBowWool, Amsterdamse
(kunst)objecten van Amsterdam Works of Art en hardgemaakte sieraden van ByMar. Vorig jaar mocht Christmas Village meer dan 60.000 bezoekers verwelkomen, ook dit jaar worden er weer duizenden bezoekers verwacht.

De houten chalets vol food, drinks, lifestyle en fashion producten zijn open van 13 tot en met 26 december vanaf 12:00 tot 21:00, met uitzondering van 16, 17 en 23 t/m 26 december, dan is de markt geopend vanaf 11:00 tot 21:00.

Saul uit het nieuwe ‘Winter Vol Liefde’ krijgt een hele bijzondere aanmelding