Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 4 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Family Switch is een kerstige variant van de iconische film Freaky Friday

Als jij uit de jaren 90 komt zijn er een aantal iconische films uit die tijd die je vast al een aantal keer gezien hebt.. denk aan Mean Girls, The Devil Wears Prada en Freaky Friday. In die laatste film verruilen moeder en dochter van lichaam, wat voor bijzondere situaties zorgt. In de nieuwste Netflix-kersthit Family Switch gebeurt datzelfde, maar dan met het hele gezin. Inclusief baby en hond.

Family Switch

Als twee ouders (gespeeld door Jennifer Garner en Ed Helms) na een zeldzame kosmische gebeurtenis vlak voor kerst van lichaam wisselen met hun tienerkinderen, breekt er chaos uit in het gezin. Want ehhh – hoe ga je je eerste zoen eindelijk krijgen als je vader in jouw lichaam zit? En hoe hou je je baby onder controle als het eigenlijk je hond is? Je snapt het al, dat is heel veel chaos. En dat allemaal in de dagen voor kerst.. hoe lossen ze dat op? We vinden ‘t nu al leuk klinken.

Dat verhaal lijkt verdacht veel op de iconische film uit 2003 genaamd Freaky Friday, waarin actrices Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis van lichaam wisselen. Ook zij moeten zich door elkaars leven navigeren, met als doel meer begrip en empathie voor elkaar. Pas als dat lukt.. mogen ze weer terug. Heel veel hokus pokus – dat wel.

Mocht je je geheugen willen opfrissen.. de trailer van Freaky Friday bekijk je op YouTube.

De eerste reacties op de film

De filmm staat sinds enkele dagen op Netflix en dan is het altijd maar afwachten wat het grote publiek vindt.

En dat belooft dus veel goeds! Dus mocht je nog een leuke en vooral nieuwe kerstfilm zoeken dan is dit zeker de film voor jou.

Naar buiten

Hoe snel is dit jaar voorbij gevlogen? Het is alweer december en dat betekent dat kerst steeds dichterbij begint te komen. Goed om dus na te gaan denken welke kerstmarkten jij dit jaar allemaal wilt bezoeken.

Dit zijn onze favoriete quotes uit de film Mean Girls