Britta van Aggele
Britta van Aggele TikTok 27 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTok-video laat zien hoe je een digitaal scrapbook van je Instagram-foto’s maakt

Instagram is een van de meest populaire apps die er op dit moment bestaat. De bekende app heeft namelijk 500 miljoen actieve dagelijkse gebruikers en dat zijn er wel wat. Je kan dan ook veel nuttige informatie vinden op het platform, maar het leukste blijft om zelf foto’s te plaatsen. Veel mensen doen dit op een nieuwe manier en noemen dit hun digitale scrapbook.

Dit geeft je foto’s die speelse upgrade waar je waarschijnlijk naar op zoek bent!

Instagram

Het platform Instagram is tegenwoordig een echt begrip. Er is bijna niemand die de app niet kent en dat is niet zo gek met 500 miljoen dagelijkse gebruikers. Op de app, die op 6 oktober 2010 werd gelanceerd, kan je namelijk zelf foto’s plaatsen, maar het is ook leuk om de profielen van andere mensen in de gaten te houden.

Veel celebrities zitten namelijk op de app en delen veel van hun leven. En het mooiste van Instagram? Je kan tegenwoordig ook al geld verdienen met de app. Dan moet je er wel voor zorgen dat je flink wat volgers hebt en jouw feed er aantrekkelijk uitziet. Steeds meer mensen laten op TikTok weten hoe zij hun Instagram-pagina er zo mooi mogelijk uit laten zien en dit doen we door er een digitaal scrapbook van te maken.

Digitaal scrapbook

Heb jij vroeger een scrapbook gemaakt? Dit was altijd ontzettend populaire en werd door veel meiden gedaan. Zij verzamelden dan papiertjes en items die ze leuk vonden en plakten deze in hun scrapbook en maakte het compleet met korte tekstjes of getekende figuurtjes. Het lijkt er nu op dat deze ontzettend populaire trend zijn weg heeft gevonden naar de digitale wereld. Op TikTok is namelijk te zien dat steeds meer mensen van hun Instagram-foto’s een digitaal scrapbook maken en het ziet er geweldig uit.

Zo laat TikTok-gebruiker Nelline in haar video zien hoe zij een digitaal scrapbook maakt van haar Instagram-foto’s. Dit doet ze in Canva, waarin je gemakkelijk de achtergrond van foto’s kunt verwijderen. Ze zet als eerste de foto’s naast elkaar op een lange pagina en plakt hier vervolgens weer andere foto’s en teksten overheen. Dit zorgt voor een ontzettend leuk resultaat. Als ze vervolgens klaar is met haar design gaat ze naar www.pinetools.com om de lange foto in verschillende foto’s te knippen, zodat zij ze kan uploaden op Instagram.

@nellinee

Replying to @ainaa.sr digital insta scrapbook tutorial ⭐️🎞️💘💻🫶🏼💌 #digitalscrapbook #scrapbooking #instagramphotoideas #instagramcarousel #instagramcollage #canva #tutorial #pinterestaesthetic

♬ Lo-fi hip hop – NAO-K

Reacties

Er reageren massaal mensen op de video van Nelline. Zo schrijft een kijker: “so cute!!💗thank you for sharing.” Andere kijkers schrijven: “thank you so much I just did mine by watching your tutorial 🥰”, “Thank you sooo much” en “Love this!” Er is zelfs nog een kijker die een tip geeft. Zo schrijft ze: “You can also use the website remove.bg to remove the background of an image!” Voor die functie in Canva heb je namelijk Canva Pro nodig.

Ga jij deze geweldige hack binnenkort uitproberen?