Redactie
Redactie Confession 11 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Anna (18): ‘Ik verdien 5500 euro per maand met foto’s op Instagram, mijn vriendinnen zijn jaloers’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confession’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Anna* (18) haar verhaal.

Ik verdien bakken met geld door Instagram

“Ik heb het altijd al leuk gevonden om foto’s te maken, niks bijzonders verder. Twee jaar geleden zaten we natuurlijk in lockdown en ik ging kleding bestellen, eerst uit verveling maar het werd een soort hobby. Ik kon gelukkig blijven werken omdat ik achter de kassa zat in onze lokale supermarkt. Dat was heel erg fijn, zo kon ik toch aan kleding komen.

Ook woon ik nog steeds thuis, dus dat is misschien ook wel goed om erbij te vermelden. Er wordt gewoon voor me gekookt, ik kan dus elke cent uitgeven aan dingen die ik zelf leuk vind. Wel heb ik een spaarpotje hoor, dus niet alles gaat op. Omdat ik in de lockdown niet veel anders kon dan af en toe werken en lessen volgen via Teams, ging ik iets anders bedenken om te doen met alle extra tijd die ik had.

Ik ging samen met mijn moeder foto’s maken op straat, in de nieuwe kleding die ik had gekocht. Die foto’s werden eigenlijk al vrij snel populair en ik kreeg er veel volgers bij. Momenteel zit ik op ongeveer 88.000 volgers en merken vinden het dan ook heel erg leuk om met mij samen te werken. Ik krijg gemiddeld per maand dan ook zo’n 5500 euro. Ook maak ik nu beautyfoto’s en maak ik ook Reels, want die worden sneller gezien door een groter publiek en dan krijg ik er weer nieuwe volgers bij.”

Mijn vriendinnen vinden het maar niks

“Ik ben natuurlijk heel erg blij met dat geld, maar mijn vriendinnengroep gaat er wat minder goed mee om. Ik weet niet of ze jaloers zijn, maar ze zeggen vaak dat het nergens op slaat dat ik zo veel geld krijg en dat het een nutteloos beroep is. Tuurlijk snap ik ergens wel wat ze zeggen, maar ik vind het oprecht leuk om te doen.

Daarnaast krijg ik ook heel vaak leuke dingen opgestuurd en die deel ik ook vaak met hen, maar dat lijkt niet te helpen. Ik ben nu op zoek naar vriendinnen die hetzelfde doen of naar mensen die het wél snappen. Want ik vind het nu ook niet gezellig meer, ik kan mijn leven ook niet meer delen. Gelukkig steunt me moeder me wel, dus ik kan haar wel dingen vertellen. Maar.. ik zou het liever wel anders willen zien.”

Maak kennis met de boeren uit het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw