Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere HMMIK-uitzending: zoon Mark leeft als zwerver en moeder roept om hulp

Het programma Help Mijn Man Is Klusser zorgt vaak voor onbegrip, sensatie of hilariteit. In de aflevering van gister is er toch iets anders aan de hand. Dit keer gaat het niet om een vrouw-man relatie, maar schakelt een bezorgde moeder hulp in voor haar zoon. De 26-jarige Mark heeft zelf een huis gekocht en is flink gaan slopen. Toch wordt het hem allemaal te veel en blijft hij in die puinhoop zitten. John en zijn team kunnen dan ook niet wachten tot ze deze jongen kunnen gaan helpen.

Bijzondere HMMIK-uitzending: zoon leeft als zwerver en moeder roept om hulp

Moeder Els is ten einde raad, ze weet niet meer wat ze moet doen. Ze mag inmiddels het huis van haar zoon niet meer in, omdat het zo’n rommel is. “Ik maak me heel veel zorgen. Het gaat gewoon echt niet goed. Hij raakt depressief eigenlijk. Hij gaat ’s avonds een stukje wandelen om zijn hoofd leeg te maken, want in zijn huis is niet één plekje waar ‘ie tot rust kan komen,” vertelt ze aan John. Als hij Mark gaat confronteren, is hij eigenlijk alleen maar opgelucht. “In de weekenden probeer ik een beetje leuke dingen te plannen. En als ik niks gepland heb, dan probeer ik de motivatie te zoeken ook iets te doen in het huis. Maar dat lukt niet heel goed moet ik zeggen.”

Een grote klus

Het klusteam van het programma gaat aan de slag in de woonkamer, Mark gaat zelf zijn slaapkamer opknappen. Dan heeft hij tenminste twee plekken waar hij tot rust kan komen, de rest komt dan later wel. Na een week hard werken is het gelukt, de woonkamer is niet meer te herkennen. Mark en zijn familie worden emotioneel bij het zien van het eindresultaat en ze zijn ontzettend blij. Ook de slaapkamer is af, simpel, maar af. John spreekt af met Mark dat hij zelf zijn keuken afmaakt. Twee weken later staat de cameraploeg weer op de stoep om de voortgang te checken. En het is een wonder.. maar de hele keuken is af. Mark heeft eindelijk hulp geaccepteerd.

Twitteraars raken dan ook niet uitgepraat over deze jongeman:

Boer Zoekt Vrouw reist weer door Europa: op deze datum ontmoeten we de boeren