Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Liedjes uit de ‘De Kleine Zeemeermin’ lijken compleet te verdwijnen in de remake en fans zijn woedend

Veel Disney-klassiekers krijgen tegenwoordig een real-life remake. Dit hebben we al gezien bij The Lion King, Cruella en zelfs Sneeuwwitje. En nu is klassieker De Kleine Zeemeermin aan de beurt, maar fans lijken alles behalve blij te zijn met de veranderingen die er aan het verhaal worden gemaakt.

Zelfs de liedjes van de film worden namelijk veranderd.

De Kleine Zeemeermin

Toen de trailer van de remake van De Kleine Zeemeermin voor het eerst uitkwam ging het internet al compleet los. Ariel bleek in deze versie namelijk geen witte huid en rood haar te hebben, maar heeft een donkere huid en bruin haar. Na even wennen kunnen fans hier wel een goede boodschap in zien. Het is namelijk belangrijk dat mensen met verschillende culturele en etnische achtergronden zich kunnen herkennen in films.

Maar nu lijken fans opnieuw helemaal klaar te zijn met deze remake van De Kleine Zeemeermin. Het originele verhaal lijkt namelijk helemaal veranderd te worden en daar zijn fans alles behalve blij mee. Op TikTok gaat er namelijk een video viraal waarin hoofdrolspeelster Halle Bailey vertelt dat we een van de meest iconische liedjes namelijk niet gaan terugzien in de remake en fans laten in de reacties weten dat ze hierover woedend zijn.

Reacties

In de video vertelt Halle dat een van de meest iconische liedjes in de boot in De Kleine Zeemeermin verdwenen is: “It’s gone guys. It’s like a me too thing now. You ain’t just go kiss the girl. That would be masculine. If you went in and you were on a date with a girl, and then you tried to kiss her because it felt like the moment was right, and you were on a boat, I don’t know, it would be very bad. It would be a display of toxic masculinity.”

@famousrightnow

#littlemermaid #thelittlemermaid #thelittlemermaidremake #racism #wokeismisanillness #wokeism #woke #clownworld #candaceowens

♬ original sound – Famous

Die uitspraak lijkt niet helemaal goed te vallen bij fans. Zo schrijft een fan in de reacties: “Wacht… DAT IS HET PUNT VAN DE FILM, DAT ZE GEKUST MOET WORDEN.” Andere fans schrijven: “Het hele punt van dat liedje is dat Ariel wil dat hij haar kust, zodat ze haar benen kan houden en haar stem terug kan krijgen en daarom probeert Sebastian haar te helpen” en “Um… Ursula zei dat ze haar uiterlijk en LICHAAMSTAAL moest gebruiken om de prins haar te laten kussen! Non-verbale communicatie is een ding!”

Wat vind jij van deze verandering in De Kleine Zeemeermin?