Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 3 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Dipje? Dan wil je deze Instagram-accounts volgen voor een dosis positieve energie

Een winterdipje of zit je gewoon in het algemeen in een dip? We hebben er allemaal wel eens last van. Tijdens de winter is het nou eenmaal grauw, zijn de dagen kort en de nachten lang. De kans is groot dat jij daarom wel wat extra positieve energie kan gebruiken.

Wij vertellen je precies waar je op social media die positieve energie kan vinden!

Positieve energie op Instagram

Vroeger werden social mediaplatforms gebruikt om je leven te delen. Eén plek waar je alles wat je meemaakte kon dumpen, waardoor andere mensen konden meegenieten. Tegenwoordig lijkt alles op social media groter, mooier en indrukwekkender te moeten en daar hebben steeds meer mensen last van. Je begint daardoor namelijk te vergelijken, je af te vragen waarom jouw leven er misschien niet zo uitziet als dat van iemand anderas en je krijgt een hunkering naar altijd meer. Maar meer is niet altijd het juiste antwoord.

Misschien kan jij je hier wel in vinden, maar misschien ook helemaal niet. Het ligt er maar net aan wie jij precies volgt en welke content er bij jou langskomt. Gelukkig heb je dat zelf in de hand. Wel op zoek naar wat meer positieve energie op Instagram? Dan ben je aan het juiste adres. Wij vertellen je namelijk welke Instagram-accounts je kunt volgen voor een dagelijkse dosis positieve energie!

1. @Ginneynoa

GINNEYNOA omschrijft zichzelf op Instagram als de the big sis you never had en dat kunnen wij beamen. Haar frisse content is een mix tussen inspirerende outfit foto’s, gevoelige en herkenbare verhalen en een dosis advies die we allemaal wel kunnen gebruiken in ons leven. Ze plaatst dagelijks wat op haar pagina dus haar positieve energie zal regelmatig op je tijdlijn verschijnen. Wij worden er helemaal blij van! En naast haar Instagram-pagina heeft Ginney ook een eigen uitzendingskanaal, waarin ze dagelijks lieve berichtjes stuurt, dilemma’s bespreekt en grappige memes deelt.

2. @Liefleven

Toe aan een dosis zelfliefde, lieve woorden en inspirerende tips? Dan ben jij bij het Instagram-account Lief Leven aan het juiste adres. Hier kom je de meest mooie spreuken en een hoop handige informatie tegen.

3. @Mytherapisthelps

Op zoek naar herkenning? Dan wil je het Instagram-account My Therapist Helps volgen. Op dit account krijg je een inkijkje in onderwerpen waar we allemaal wel eens last van hebben: anxiety, emoties en hooggevoeligheid. Maar op dit account vind je ook tips over hoe je wat liever voor jezelf kunt zijn en heel wat positieve woorden om jou een duwtje in de goeie richting te geven.

4. @Hetheleplaatje

Merel Lindenburg, een Orthomoleculair Coach, laat op haar Instagram-account zien hoe je met simpele oefeningen jezelf tot rust kan laten komen en vastzittende emoties kunt loslaten. Ze deelt tips over bewegen, voeding en geuren die jou kunnen helpen om rustiger en positiever in het leven te staan.

5. @Liefsofficial

Op zoek naar de beste versie van jezelf? Daar wil het Instagram-account Liefs je graag bij helpen. Op dit account worden dagelijks motiverende berichten geplaatst die jou aan het denken zetten.

6. @Itslennnie

Lennnie is geen persoon, maar een figuurtje dat jou de dag door helpt. Soms zit het leven namelijk even tegen en kan je wel wat liefde en positiviteit gebruiken. Lennnie zingt, danst en vertelt inspirerende verhalen. Wij zijn fan!

7. @Wetheurban

Op het Instagram-account We The Urban worden posts gedeeld over self-love, Inclusiviteit, perceptie, reflectie en nog zoveel meer. Neem zelf maar eens een kijkje: