Redactie
Redactie Confession 3 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Arya (25): ‘Ik heb laatst de walgelijke gewoonte van mijn vriend ontdekt’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week lees je het verhaal van Arya*, die de verontrustende gewoonte van haar vriend heeft ontdekt.

‘Ik heb laatst de verontrustende gewoonte van mijn vriend ontdekt’

“Ken je van die verhalen waar alle haren op je lichaam van overeind gaan staan? Je hoort ze zo nu en dan voorbijkomen, maar ik had nooit verwacht dat ik er zelf een zou meemaken. Tot een maand geleden, want toen overkwam het mij opeens. Ik zal beginnen bij het begin. Mijn partner en ik zijn al vijf jaar samen. Een goede relatie, met natuurlijk wel eens ups en downs, zoals elke relatie. Maar ik dacht dat het allemaal wel goed zat. Nou, niet dus. Ik ben er namelijk achter gekomen dat mijn vriend video’s maakt van andere vrouwen.”

Suze (32): ‘Ik reisde naar het buitenland om zwanger te raken van een vreemde man’

Walgelijk

“Ik ben natuurlijk niet gek. Ik weet ook wel dat mannen en dus ook mijn vriend soms naar andere vrouwen kijken. Daar heb ik echt geen probleem mee, ik ben zelf ook niet blind als er een knappe man voorbij wandelt. Maar wat mijn vriend doet is echt niet oké, zelfs walgelijk te noemen. Toen ik laatst op zijn telefoon zat kwam ik er namelijk achter dat hij geheime video’s maakt van vrouwen in het openbaar. En niet zomaar video’s, maar video’s van vage kwaliteit die vanuit zijn broekzak zijn opgenomen. Er staat een hele verzameling van op zijn telefoon. En toen ik de video’s begon te kijken kon ik mijn ogen niet geloven. Vooral één video in het bijzonder maakte het heel duidelijk wat hij precies probeerde te doen. In deze video lag zijn telefoon denk ik op de grond, want de lucht was te zien. En niet veel later liep er een vrouw in beeld en kon je zo in haar rok kijken.”

Relatie verbroken

“Ik was compleet in shock. Mijn vriend, waarmee ik al vijf jaar samen was en samenwoonde, maakte video’s van vrouwen en hun lichamen in het openbaar zonder dat ze dat wisten. Een misselijkmakend gevoel bevloog me en ik was super gekwetst en in de war. De persoon die ik het beste dacht te kennen voelde opeens aan als een vreemde. Ik besloot hem wel te confronteren en verbrak onze relatie. Hij zei dat het hem speet en dat hij onze relatie niet wilde opgeven en in relatietherapie wilde gaan. Ik hou heel veel van hem, maar heb het gevoel dat ik me hier niet overheen kan zetten. Maar toch twijfel ik en weet ik niet wat de juiste keuze is. Wat zou jij doen?”

Karin (25): ‘Mijn vriend wil dat we ons huis verkopen om zijn hond te redden’