Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Nieuws 10 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden waarom vrouwen die wijn drinken betere seks hebben

Schaam je je weer een beetje als er achter komt dat je al wéken lang elke dag een flesje wijn open trekt? Elke keer bedenk je je weer welke slechte effecten wijn heeft op je gezondheid. Maar, dat is niet helemaal zo. Wijn en seks gaan namelijk hand in hand. De reden? Wine gives us a soaking wet pussy girls.  Onderzoekers van de Italiaanse Universiteit van Florence hebben onderzoek gedaan naar het verband tussen wijn drinken en seks. Zo bleek dat de vrouwen die dagelijks twee glazen wijn drinken betere seks hebben dan vrouwen die géén alcohol drinken.

Zoals we eigenlijk allemaal al weten beschermt matige alcoholconsumptie tegen hart- en vaatziekten. Uit een ander onderzoek bleek dat een ongezond hart en ongezonde bloedvaten het seksueel functioneren verminderen. Immers, als je een slecht hart hebt kan je je voorstellen dat seks niet altijd appeltje eitje is. Daarom vroegen de onderzoekers van de Universiteit van Florence zich af of ze een positief seksueel effect konden ontdekken bij vrouwen die matig alcohol consumeerden.

Het onderzoek

Ze ondervroegen 800 vrouwen tussen de 18 en 50 jaar over hun alcoholconsumptie en hun seksleven. Ze maakten hierbij gebruik van de ‘Female Sexual Function Index’. Deze index wordt gebruikt door dokters om bij vrouwen hun seksuele gezondheid te meten op basis van factoren zoals opwinding, orgasme, tevredenheid en pijn.

Uit het onderzoek kwam een verrassend resultaat. Vrouwen die twee glazen wijn per dag dronken hadden een score van 27,3 uit 36 op de schaal van seksuele tevredenheid. Terwijl de vrouwen die stopten na één wijntje gemiddeld een 25,9 scoorden. Vrouwen niet helemaal geen alcohol consumeerden, scoorden slechts een 24,4. Zo zie je maar wat een extra glaasje wijn kan doen met je gemoedstoestand in bed.

Wijn verhoogd het testosteron gehalte

Alcohol verhoogt bij vrouwen de concentratie testosteron. En testosteron zorgt er voor dat je meer zin krijgt in seks. Terwijl bij mannen alcohol precies het tegenovergestelde effect heeft. Misschien verklaart dit waarom jij na een paar glaasjes wijn altijd hitsig om je lover zijn nek hangt.

Wijn zorgt voor een natte bedoeling down under

Dit is misschien nog wel de meest verrassende en mooiste uitkomst van het onderzoek, zowel voor jou als voor als je bedpartner. Toen de onderzoekers de groepen vergeleken met elkaar, kwamen ze tot de ontdekking dat matige drinkers meer vaginaal vocht produceerden. En zoals we stiekem allemaal weten, is seks een stuk aangenamer als het allemaal soepeltjes verloopt daar beneden. Bovendien krijgen mannen geen genoeg van nattigheid. Je raadt het al, wij adviseren je om gewoon lekker door te gaan, of juist te beginnen met die twee glazen wijn per dag. Althans, als jij een goed seksleven prefereert..

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.