Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 8 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Waarom scharrelen soms ingewikkelder is dan een relatie hebben

Scharrelen op z’n tijd kan ontzettend leuk zijn. Jullie relatie draait om seks, waardoor alles een beetje stout wordt. Nachtelijke afspraakjes, sexy berichtjes en geen verplichtingen. Maar juist doordat er geen verplichtingen of regels zijn, is het soms ook verwarrend. Wat ben je van elkaar en wat mag je wel en niet verwachten?

Geen regels

Tussen relaties door, kan het fijn zijn om iemand te hebben die jouw fysieke behoeftes bevredigt. Omdat er geen emoties aan te pas komen, lijkt het een simpele oplossing tegen nachtelijke eenzaamheid. Toch blijkt het altijd ingewikkelder te zijn, dan waar je in eerste instantie op had gerekend.

Doordat er geen regels of verplichtingen zijn, weet je soms ook niet waar je aan toe bent. Mag je boos worden om de dingen waar je bij je vriendje boos om zou worden? Je mag aan hem niet dezelfde eisen stellen, maar hij mag je ook niet slecht behandelen. Mag hij elk moment afzeggen? Moet hij reageren op elk berichtje? Wat wordt getolereerd in het grijze gebied, tussen vriendschap en liefde in?

Emoties

Het probleem van scharrelen, is dat er toch vaak ongewenst emoties opduiken. Je deelt iets intiems met je scharrel, wat je niet met gewone vrienden deelt. Als diegene blijft slapen, is er ook een ‘na de seks’ gesprek. Vaak zijn dit open en eerlijke gesprekken, die niet zomaar besproken zouden worden tijdens een biertje in de kroeg.

In het begin is de ‘friends with benefits’ relatie erg leuk, maar hoe langer je ermee doorgaat, des te ingewikkelder het wordt. Je gaat je toch aan iemand hechten en het voelt alsof diegene van jou is. Maar je mag diegene niet opeisen, omdat jullie officieel geen relatie hebben. Toch kun je je bezitterig voelen, jullie delen tenslotte iets heel intiems.

Het is belangrijk om je af te vragen of de emoties die je voor iemand hebt ontwikkeld echt emoties van liefde zijn. Misschien ben je wel gehecht geraakt aan iemand in je leven te hebben. Bij een scharrelrelatie hebben jullie er specifiek voor gekozen om geen stel te zijn. Dat is iets wat vergeten wordt, als het eenmaal ingewikkeld is geworden. Je voelde tenslotte niet genoeg voor diegene om toen de stap te wagen.

Grijs gebied

Bij een scharrel gebeurt het vaak dat diegene aanvoelt als jouw eigendom. Het kan daarom heel pijnlijk zijn hem met een ander te zien. Maar jullie zijn slechts scharrels. Officieel mag je dan niet boos worden, maar je blijft een mens met gevoelens. En jaloezie is een emotie die iedereen wel eens ervaart.

Scharrelrelaties zullen altijd eindigen. De één duurt langer dan de andere, maar ze zullen hoe dan ook eindigen. Jullie maken er een einde aan of jullie besluiten een liefdesrelatie met elkaar aan te gaan. Hoe dan ook zal de relatie, zoals die nu is, niet meer bestaan. Maar dat is niet erg, want je komt altijd wel iemand anders tegen. En als jullie echt en klik hebben, is het ook mogelijk om een platonische relatie met een oude scharrel aan te gaan. Er moet alleen wel genoeg tijd voorbijgaan, zodat er geen seksuele spanning meer is.

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.