Laura Lammertse
Laura Lammertse Love & Seks 17 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is voor het meisje dat denkt dat ze altijd alleen zal blijven

Vervloekt dat ben je. Want jij zal alleen door het leven gaan. Je weet het zeker. Mannen lijken van je te schrikken, of jij van hen; een commitment aangaan lijkt lastiger dan ooit. Je blijft te lang hangen in relaties die niet bleken te zijn wat je zocht en staat zo niet open voor andere mannen en daarmee andere kansen. Dit is voor het meisje dat denkt dat ze altijd alleen zal blijven. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het komt goed. Ook met jou. Je zal niet alleen blijven, ook jouw prins op het witte paard zal langs hobbelen. Ooit. Echt waar, geloof mij maar.

Stel je open. En dan niet alleen voor mannen. Stel je open voor vriendschappen die je niet zag gebeuren, onverwachte wendingen op jouw weg naar de supermarkt, gekke avondjes uit met jezelf en stel je open voor hetgeen dat komen gaat, ongepland. Het leven, noemt men dat ook wel. En het leven is verdomd leuk.

Geniet, stap naar buiten en kijk om je heen. Weet dat er ergens op de wereld een man rondloopt die ook naar buiten stapt en om zich heen kijkt. Zich ook naar zijn werk moet haasten en ook alle ‘ben je al verliefd’-grapjes moet trotseren. En die vent, daar zit jij op te wachten. En hij op jou.

Er komt namelijk een dag, wanneer je het absoluut niet verwacht, dat je hem tegenkomt. Dat jullie elkaar tegen het lijf lopen en zich aan elkaar voorstellen. Wanneer dan, zou je denken. Simpel: op het moment dat jij er klaar voor bent. Het moment dat jij voor jezelf hebt gezorgd en daarmee de juiste signalen de wereld in stuurt. Dan zal de juiste man op deze nieuwe en klaargestoomde jij staan te wachten.

En niet eerder. Niet als jij denkt ‘goh, waarom heeft iedereen iemand en ik niemand’, of ‘er is iets mis met mij, want ik ben alleen’. Pas als jij denkt ‘ik ben goed zoals ik ben en ooit zal er iemand in mijn leven stappen die dat ook vindt’, dan sta je er voor open. Open voor een man en open voor een relatie.

Ga daarom niet bij de pakken neerzitten, want je bent geen opgever. Je bent een levensgenieter vol dromen en avontuur. Je wilt nog zoveel zien, doen en ontdekken. Ontdek, doe, zie en geniet. Dan zal die man komen, sneller dan jij denkt.

En als je er dan eenmaal klaar voor bent, is dit misschien handig om te weten: Rijke vent aan de haak slaan? Op deze 6 plekken kun je hem vinden