Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 13 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je deze UV-detecterende pleisters deze zomer nodig hebt

We weten nu allemaal wel dat het belangrijk is om zonnebrand op te smeren. We willen namelijk mooi ouder worden en in het ergste geval huidkanker vermijden. Het blijkt dat slechts 25 tot 50 procent van de aanbevolen hoeveelheid zonnebrandcrème gebruikt wordt door mensen. We geven toe het is lastig hoeveel je moet smeren en hoe vaak. Gelukkig kwamen we wat tegen op TikTok wat je hier bij zal helpen: een UV-detecterende pleister.

Dit product heb je voor deze zomer echt nodig.

UV-straling

UVA en UVB zijn twee verschillende soorten UV-straling waar wij dagelijks mee te maken krijgen in Nederland. UVB is voornamelijk aanwezig in de zomer en zorgt ervoor dat je verbrandt op een zonnige dag. Dan is er ook nog UVA, dit is de UV-straling die altijd aanwezig is en zorgt voor afbreken van collageen in de huid, collageen zorgt voor stevigheid van de huid. Is deze stevigheid er niet, dan krijg je rimpels.

UV-detecterende pleister

De UV-detecterende pleister is een soort sticker ter grootte van een puistje, het is dun en donkerpaars. De pleister bestaat uit drie lagen. De onderste laag is een water- en zweet bestendige lijm, de middelste heeft gevoelige inkt die paars wordt bij UV-stralen en helder als hij de UV-stralen niet voelt. De bovenste laag is een stof dat zonnebrandcrème absorbeert en draagt, net als je huid.

Hoe gebruik je de UV-detecterende pleister?

TikTokker @skinbyhelen laat zien hoe je de UV-detecterende pleister gebruikt:

@skinbyhelen

You can rest assured knowing when you need to reapply spf when you’re in the sun!! #sunscreenisimportant #sunscreenviral #uvstickers #sunscreenhack

♬ Euphoria season 2 is making my brain explode – Mars

Je plakt een paarse stip op je huid, brengt je zonnebrandcrème aan zoals je normaal zou doen en wacht tot deze helder wordt, wat aangeeft dat de UV-inkt beschermd is en je huid dus ook. Als je niet genoeg aanbrengt, blijft de pleister paars. Als je zonnebrandcrème in de loop van de dag afslijt, wordt het langzaam weer paars. Zo kan je dus goed zien, wanneer je huid meer bescherming nodig heeft.

Wil je de UV-detecterende pleisters uitproberen? Klik hier.

Oeps: deze fout maken we allemaal bij het smeren van zonnebrand