Demi Rutten
Demi Rutten Life 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Oeps: deze fout maken we allemaal bij het smeren van zonnebrand

Het is lente en de zon laat zichzelf eindelijk weer zien. Smeer jij jezelf al in als je deze week de zon in gaat? Grote kans dat jij dan dezelfde fout maakt bij het aanbrengen van je zonnebrand als iedereen.

Smeren is belangrijk voor een gezond huidje, ook in de lentezon. 😉

Deze fout maken we allemaal bij het aanbrengen van zonnebrand

Lekker zonnen met mooi weer en een kleurtje opbouwen is heerlijk, maar we weten ook allemaal dat te veel zonlicht niet goed is voor je huid. Daarom is zonnebrand zo belangrijk om je huid te beschermen, maar blijkbaar smeren we dat niet altijd even goed.

Onderzoekers van het Spaanse Acta Dermato Venereologica vertellen namelijk dat, met de manier hoe we nu onze zonnebrand opsmeren, we maar voor 40% beschermd zijn tegen de zon. Oeps.

Beter smeren

Maar hoe kunnen we die bescherming dan wel optimaliseren? Heel simpel zeggen de onderzoekers, namelijk door 2 keer zoveel zonnebrand te gebruiken als we nu doen.

Het blijkt dus dat de hoeveelheid zonnebrandcrème die wij nu gebruiken om ons in te smeren, simpelweg niet genoeg is. We moeten dus echt meer gaan gebruiken en een lekkere dikke laag aanbrengen. Gebruik het liefst ook een hoger SPF-gehalte.

Betekent dit dan dat je meteen duurder uit bent? Niet per sé. Goedkopere tubes zonnebrand zijn vaak namelijk net zo goed, of soms zelfs beter dan hele dure varianten. Geen zorgen dus, je portemonnee lijdt er niet onder. En je weet wat je te doen staat. 😉

Meer voor een gezonde huid