Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 22 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Bodylotion vs. huidolie: alle ins en outs op een rij

Droge brenen? Dan heb je iets verzorgend nodig, zoals bodylotion of een huidolie. Maar wat is het verschil eigenlijk en wanneer gebruik je wat? Je hebt misschien een voorkeur, gewoon omdat je ooit met een van de twee bent begonnen.

Hoog tijd om eens alle ins en outs op een rij te zetten.

Bodylotion vs. huidolie

Laten we beginnen met het verschil tussen een bodylotion en een huidolie. Beide producten zijn er om je huid te hydrateren, maar wat is het verschil? Oliën brengen vocht terug in de huid (ideaal na het exfoliëren) en bodylotions zijn deels op waterbasis én zijn er in veel verschillende vormen, waardoor je voor elk “huidprobleem” wel een lotion kan vinden.

Voordelen van bodylotion

Of je nou gaat voor bodylotion of een huidolie, het is allebei fijn voor je huid. Bodylotion zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt en blijft. Omdat lotion deels op waterbasis zijn, wordt het goed opgenomen door je huid.

Ook fijn: bodylotions bevatten vaak ingrediënten die effect hebben op lange termijn. Zo zorgt het uiteindelijke van een optimale vochtbalans van je huid.

Dít is hoe je ochtend- en avond skincare-routine eruit moet zien (en waarom die verschillen)

Voordelen van huidolie

Een huidolie heeft ook zo zijn voordelen. En hoewel wordt gedacht dat oliën minder goed in de huid trekken dan een lotion, is niets minder waar. Je moet alleen wel de juiste olie gebruiken.

Elke huidolie heeft weer zijn eigen voordelen. Kijk dus goed naar de ingrediënten. Jojoba-olie is een bekende en werkt heel hydraterend. Een andere bekende olie is tea tree, wat een zuiverende werking heeft.

Déze tekenen wijzen erop dat je je huid aan het ‘over-cleansen’ bent