Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 30 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de populairste broodjes in Amsterdam – en ze zijn het wachten waard

Waar een broodje halen voorheen nog snel gepiept was, wordt Amsterdam nu geteisterd door de zogeheten ‘TikTok-rijen’. Veel populaire broodjeszaken pronken met een lange rij voor de deur. Maar wat zijn nu echt de populairste broodjes van Amsterdam?

En nog belangrijker: welke zijn echt het wachten waard?

Dit zijn de populairste broodjes in Amsterdam

Deze sandwiches, pistoletjes, foccacias en sando’s hebben al veel harten gestolen.

ZeroZero Store | Broodje Mortadella

ZeroZero is een Italiaanse broodjeszaak met simpele ingrediënten van hoge kwaliteit. Zoals we van de Italianen gewend zijn, weten ze met maar een paar ingrediënten de lekkerste maaltijden op tafel te zetten, zo ook bij ZeroZero. Op de menukaart staat onder andere een broodje met mortadella, stracciatella en pistachio, die door velen gekozen wordt. Wij hebben ‘m gegeten en hij is inderdaad top, maar onze favoriet blijft de Vitello Tonato van ZeroZero.

Je vindt ZeroZero Store op de Nieuwe Spiegelstraat 3A en op de Gerard Doustraat 56. Broodjes kosten tussen de €9 en €12.

Dignita | Chook Norris

De hype rondom dit broodje is een beetje gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat ‘ie fantastisch is. Gefrituurde kip, avocado en zwarte bonen komen samen op een briochebroodje. Zoals De Broodjestesters zouden zeggen: deze kan je zeker halen.

Je vindt Dignita op de Koninginneweg 218, Nieuwe Herengracht 18 en op de Spaarndammerstraat 55. Het broodje kost €13,50.

CHUN | Rib Eye Bulgogi

Deze mag niet ontbreken, want voor geen enkele broodjeszaak staat zo’n lange rij als bij CHUN. En is de rib eye bulgogi toast lekker? Ja. Is is zo lekker dat je er een uur voor in de rij wil staan? Dat niet.

Je vindt CHUN op de Berenstraat 8. Het broodje kost €13,50.

Ranchi | Chicken Katsu Sando

Je hebt ‘m vast al op je FYP voorbij zien komen: de chicken katsu sando van Ranchi. Dit fluffy Japanse broodje bestaat uit crispy kip (ook vegetarisch te krijgen), kool en Bulldog­ tonkatsusaus. Een dikke aanrader.

Je vindt Ranchi op Albert Cuypstraat 260. Het broodje kost €11.

Slagerij Vet | Broodje Zeedijk

Vergeet dure broodjes, bij Slagerij Vet kan je terecht voor heerlijk simpele broodjes zoals je die vroeger bij de slager haalde. Een klassieker is het broodje Zeedijk met kip, bacon, sla en Zeedijksaus.

Je vindt Slagerij Vet op (je raadt het al) Zeedijk 99. Het broodje kost €4,95.

Bakkerij Lourens | Crompouce

Telt dit als broodje? Wij vinden van wel. De crompouce van Bakker van Maanen was een regelrechte hit en daarom besloot Bakkerij Lourens in de Jordaan er ook eentje te maken. Met succes.

Je vindt Bakkerij Lourens op Oude Leliestraat 15. Het broodje kost €4,25.

Cora | Alle Broodjes

Al meer dan twaalf jaar is Cora gevestigd op de Prinsengracht en inmiddels sieren maar liefst 24 broodjes de kaart. Eén bestseller is er niet, maar onze favoriet is het broodje kiprolade met mango-aioli.

Je vindt Cora op Prinsengracht 705. Broodjes kosten tussen de €9 en €11.

Le Petit Deli | Chicken Melt

Nog zo’n TikTok-knaller is het broodje Chicken Melt. Het bestaat uit kippendij, gesmolten cheddar, seroendeng, avocado en srirachamayo. Dat het een schot in de roos is, is dus niet zo gek.

Je vindt Le Petit Deli op Tweede Egelantiersdwarsstraat 16. Het broodje kost €11,50.