Redactie
Redactie Confession 30 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Lindy (24): ‘Een vriendin is boos op mij omdat ik haar een te goedkoop verjaardagscadeau gaf’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Cadeaus krijgen is leuk, maar ze geven is nog leuker. Tenzij de ontvanger boos wordt omdat het cadeau ‘te goedkoop’ is. Het overkwam de 24-jarige *Lindy.

‘Een vriendin is boos op mij omdat ik haar een te goedkoop verjaardagscadeau gaf’

Lindy doet deze week haar verhaal over het cadeau wat zij aan een van haar beste vriendinnen gaf.

Hi Lindy, waarom heb jij een confession ingestuurd?

”Ik zal het proberen kort te houden, maar ik wil vooral even kijken hoe andere mensen over deze kwestie denken. Ik zie vaak veel reacties onder deze verhalen. En door het anoniem te doen, kom ik er zo achter of ik nou echt fout zit.”

Waarmee fout zit?

”Momenteel heb ik ruzie met een goede vriendin. Ik ga al bijna zes jaar heel close met haar om en we geven elkaar altijd losse cadeaus voor elkaars verjaardag. Daarmee bedoel ik dat we niet met het grote cadeau van de vriendinnengroep meedoen, maar los iets kopen. Vaak iets dat meer geld kost dan het groepscadeau.

Het gangbare bedrag is meestal rond de €50 en €60. Zo namen we elkaar weleens mee uiteten of kochten we een product. Dit jaar kreeg ik van haar een ring waarvoor ik aan het sparen was. Deze kostte €130. Het verbaasde me enorm dat ik deze cadeau kreeg, maar was er natuurlijk erg blij mee. Ik zou willen dat zij net zo blij was met het cadeau dat ik voor haar kocht.”

Wat heb jij voor haar gekocht?

”Een contourstick van een specifiek merk. Deze kostte €38. Dat was iets onder het gangbare bedrag, maar ik wist dat ze dit graag wilde hebben en kon verder niets bedenken.”

Hoe reageerde zij toen je het gaf?

”Ja, wel oké. Niet heel enthousiast, maar ook niet teleurgesteld. Ik denk dat dat was omdat er meer mensen bij waren toen ze het cadeau openmaakte. Diezelfde avond kreeg ik een berichtje met de vraag of ‘ik me er oké bij voelde om zo’n goedkoop cadeau te geven’. Na haar cadeau van dit jaar had zij van mij ook wel iets meer verwacht.

Hoe heb jij gereageerd?

”Ik heb gezegd dat ik niet vind dat zij van mij hetzelfde dure cadeau terug kan verwachten. Ik zit een stuk krapper bij kas dan zij en zij weet dat. Als we al jaren een bepaald bedrag hanteren, dan kan je niet ineens in je eentje bepalen dat we dat flink omhoog schroeven. Volgens haar had ik dan mijn cadeau niet aan moeten nemen. Ik denk dat we er niet uit gaan komen. ”

*De echte naam van Lindy is bekend bij de redactie.